Спасителни екипи от Азербайджан и Филипините се намират все още

...
Спасителни екипи от Азербайджан и Филипините се намират все още
Коментари Харесай

Два чуждестранни спасителни екипа продължават издирвателните операции в Турция

Спасителни екипи от Азербайджан и Филипините се намират към момента в засегнатия от земетресенията южен район на Турция, продължавайки с напъните за търсене и избавяне на затрупани хора, заяви турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу, представен от Анадолската организация.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 556
„ Дойдоха близо 11 500 екипа за търсене и избавяне от 90 страни. Още две страни - Грузия и Узбекистан, върнаха екипите си в родината. Към момента в Турция остават две страни - Азербайджан и Филипините, с към 700 души “, съобщи през вчерашния ден Чавушоглу пред кореспонденти в потърпевшия от земетресението окръг Адъяман.

Земетресенията на 6 февруари с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер с епицентър в окръг Кахраманмараш засегнаха тежко още 10 окръга в южната и югоизточната част на Турция, а по този начин също и прилежаща Сирия. Двата мощни труса на 6 февруари бяха последвани от близо 10 000 вторични труса. 

Над 13 милиона души бяха наранени от опустошителните трусове, а броят на жертвите единствено в Турция е 44 374 души.

От целия свят заваляха съболезнования, изразяващи взаимност с Турция, а доста страни изпратиха избавителни екипи и помощи, отбелязва Анадолската организация.

„ Тридесет полеви лечебни заведения дойдоха от 27 страни. Понастоящем 20 от тях са към момента дейни “, сподели Чавушоглу. Той добави, че повече от 125 000 палатки също са доставени от чужбина.

Първите кораби с контейнери, които бяха изпратени от Катар, се чака да дойдат на пристанището в Искендерун през идващите дни, заяви министърът, като добави, че се възнамерява идването на към 15 725 контейнера в Турция.

Чавушоглу благодари на всички страни и интернационалните организации, които поддържаха страната в тези сложни времена и акцентира, че приоритет е да се помогне на жертвите от земетресенията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР