Спасителната акция по въздух днес не откри следи от алпиниста

...
Спасителната акция по въздух днес не откри следи от алпиниста
Коментари Харесай

Спасителната акция по въздух не откри следи от Боян Петров

Спасителната акция по въздух през днешния ден не откри следи от алпиниста Боян Петров под върха Шиша Пангма. В публично известие на Simrik Air, които провеждат издирвателната интервенция, се споделя, че двата хеликоптера с екипажи са изхвърчали в 7:30 ч. китайско време.

„ Направихме най-добротo, на което бяхме способни и прелетяхме над връх Шиша Пангма, достигайки най-високата точка. Не оставихме необърнато камъче в гонене на триумфа на мисията”, се споделя в известието на спасителите.

Докато са летели, в Лагер 3 са забелязали съмнителни предмети. След 30 минути са създали още един оглед, отбелязва бТВ.

„ Хеликоптерите летяха над Шиша Пангма и се приближиха до видяните обекти, с цел да създадем видео или фотоси, и по едно и също време с това търсихме в разнообразни елементи. След това хеликоптерите се върнаха в базата и екипажът ни изучи видяните обекти. Установихме, че това не бяха следи от човешка активност, а камъни и скали”.

Тъй като хеликоптерите са изразходвали горивото си, те са се върнали в Катманду, където остават в подготвеност при потребност, се споделя още в известието.

Шерпите не откриха Боян Петров в Лагер 2, където по-рано през днешния ден бяха видяни две окопани палатки.

Алпинистът ни продължава да е в неопределеност под връх Шиша Пангма в Хималаите повече от седмица. В продължение на няколко дни избавителната интервенция беше осуетявана от неприятното време и ураганния вятър.

Близките на Боян събират пари в особено отворена банкова сметка. Средствата са нужни за разноски по избавителната интервенция. В по-късен стадий застрахователите ще възстановят сумата, само че по ширините, където е Боян, работят единствено с заплащане в брой.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР