Спасители предупреждават за опасно мъртво вълнение по морето, което традиционно

...
Спасители предупреждават за опасно мъртво вълнение по морето, което традиционно
Коментари Харесай

Спасители с важно предупреждение към всички плажуващи

Спасители предизвестяват за рисково мъртво неспокойствие по морето, което обичайно излиза в края на юли и началото на август. Въпреки флаговите сигнализации и препоръките на спасители, към момента има туристи, които не съблюдават напътствията за плажуване, оповестява Българска национална телевизия.

Валентина Станчева е избавител от пет години. Казва, че поради това, че е момиче, множеството туристи я подценяват, когато им прави забележка в морето.

"Често ме питат дали в действителност съм избавител. Много постоянно се случва, примерно при червен байрак, да влизат с надуваеми дюшеци и всевъзможни други надуваеми предмети. Аз им изсвирвам надлежно, те не ме слушат. Чакат да се обърна единствено, с цел да влязат ", сподели тя.

Днес спасителите направиха зрелищна проява пред летовниците на Северния плаж в Бургас, с цел да покажат по какъв начин би трябвало да се реагира, в случай че човек стартира да се дави.

"В случая, когато се давят група от хора, спасителите са двама на пост, който е на поста спасителят навлича избавителното въже и потегля да избавя междинния, а двамата от двата поста, които идват да оказва помощ, избавят давещите се от двете му страни ", съобщи Веселин Илиев, старши избавител.

На брега спасителите са подготвени да окажат първа долекарска помощ. А на плажа има и оборудван медицински пункт. Летовниците се оказва, че знаят по какъв начин да реагират при мъртво неспокойствие.

И макар че тази година по линията им по-малко избавителни постове, съгласно концесионера плажът е гарантиран.

На спасителите са раздадени и специфични маски за дишане уста в уста против разпространяването на ковид.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР