Спасители извадиха живо куче от руините на срутена сграда в

...
Спасители извадиха живо куче от руините на срутена сграда в
Коментари Харесай

Истинско чудо: Куче бе спасено от руините на срутена сграда в Турция

Спасители извадиха живо куче от руините на срутена постройка в Турция повече от три седмици след разрушителните земетресен ия в страната, съобщи ДПА.

Над 50 000 души починаха в Турция и в Сирия при земетресенията на 6 февруари с магнитуд 7,7 и 7,6, които раздрусаха региона на турско-сирийската граница в период от няколко часа.

Куче от породата териер е било избавено от руините в град Антакия късно нощес, съобщи Анадолската организация. Видеозапис демонстрира по какъв начин чиновник на Дирекция за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД) държи в ръцете си оживялото животинче.

Спасителите значително изгубиха вяра, че могат да открият още оживели измежду разрушенията от земетресенията. Териерът е бил открит, откакто спасителите чули звук, до момента в който разчиствали парчета. Според спасителите кучето е оживяло, тъй като е имало опция да откри храна под руините.
 

— The Associated Press (@AP)
Тяло на мъж, за който се допуска, че е притежателят на териера, също бе открито по време на избавителната интервенция за кучето. Животинчето е откарано в клиника за обзор.

При трусовете се сринаха или бяха съществено развалени над 173 000 здания.

Вчера в Газиантеп под отломките на срутена къща бяха открити също пет овци и кози , оповестява още Анадолската организация.
В засегнатите от земетресенията региони са основани няколко центъра за грижи за домашни и улични животни. Турската организация за отбрана на животните - Хайтап, изпрати екипи на терен, които да избавят или да се грижат за откритите животинчета.

В окръг Хатай палатковите градове са се трансформирали в убежища за домашни любимци, написа Анадолската организация. В националния парк Милет Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки е издигнала палатков град, в който наранени от земетресенията хора живеят с домашни любимци, избавени от руините.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР