Спасителен екип на фондация „Четири лапи“ евакуира 11 животни в

...
Спасителен екип на фондация „Четири лапи“ евакуира 11 животни в
Коментари Харесай

От „Четири лапи“ спасиха животни от незаконен зоопарк в Албания

Спасителен екип на фондация „ Четири лапи “ изтегля 11 животни в сериозно положение от зоопарка в албанския град Мбростар, оповестиха от българския офис на интернационалната организация за отбрана на животните.

Сред спасителите е имало и чиновници от Парка за танцуващи мечки край Белица.

Наложило се е полиция да разбие вратите на частната зоологическа градина. Всички животни са били в неприятно положение.

„ Това, което видяхме, беше шокиращо: дребни кафези с комплицирани животни, потънали в нечистотия. Един от лъвовете, Ленси, има отичане на конюнктивата на лявото око, което би трябвало да бъде лекувано. Трикракият мечок Души е извънредно слаб и с ясни признаци на съществени поведенчески проблеми”, разяснява немски ветеринарен доктор.

От „ Четири лапи” показват, че законови спънки са ги спирали да се намесят по-рано.В средата на октомври фотоси на животните в зоопарка и ужасните условия, в които те живеят, бяха оповестени в разнообразни европейски медии и провокираха вълна от неодобрение и рецензии.

Зоопаркът в Мбростар даже беше разгласен за най-лошият в Европа и за „ зоопарк от пъкъла “.

Сега жителите му краткотрайно отиват в зоопарка в Тирана, а откакто положението им се стабилизира, ще бъдат преместени в избавителни центрове, които оферират условия, допустимо най-близки до естествената им среда.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР