Спасиана Григорова беше обявена за Студент на годината в специалност

...
Спасиана Григорова беше обявена за Студент на годината в специалност
Коментари Харесай

Спасиана Григорова със стипендия и приз „Студент на годината в специалност – Таекуондо“ в НСА

Спасиана Григорова беше оповестена за „ Студент на годината в компетентност – Таекуондо“ в Националната спортна академия „ Васил Левски “.  За отличното си показване освен в надпреварите от спортния календар на БФ по Таекуондо, само че и в образователния развой през миналата година възпитаничката на гл. ас. Димитър Аврамов получи и стипендия обезпечена от СМДЛ „Рамус“.

„ Много съм благополучен, че имам опцията да вземам участие в учредяването на тази премия в памет на моя първи корейски треньор. Много съм благополучен, когато виждам студенти, които се борят за този приз. Това подвига равнището на този спорт. Спасиана е ужасно момиче. Не инцидентно получи този приз. Искам да поздравя и нейният учител Димитър Аврамов, който в действителност инициира учредяването на тази премия. Той приготвя, имам вяра сполучливи и положителни треньори, от които цялата федерация и българския спорт имат потребност “, показа за БНР Димитър Михайлов – изпълнителен шеф на МЛ „ Рамус “ и докторант в катедра „ Борба и джудо “ в НСА.

Официален посетител на церемонията беше посланикът на Република Корея в България – Н. Пр. Ли Хо-шик. Ректорът на висшето спортно учебно заведение проф. Николай Изов срещна госта с сполучливите начинания на НСА и посолството в последните години, със структурата, просветителния развой в Академията и учебно-спортната база. Професор Изов употребява случая да насочи покана към дипломат Ли Хо-шик да бъде посетител на Международния теоретичен конгрес и спектакъла „ Полет към звездите “ през месец декември, които ще са кулминационна точка в честванията на 80-годишнината от основаването на Национална спортна академия.



От своя страна посланикът на Република Корея изрази желанието на посолството за интензивно присъединяване в разнообразни взаимни начинания и сполучливо продължение на партньорските взаимоотношения сред двете институции.

„ Вярвам, че края на епидемията наближава и ще имаме опция да работим дружно “ – приключи дипломат Ли Хо-шик.

На церемонията участваха и проф. доктор Иван Мазнев – зам.-ректор по образователната активност, проф. Татяна Янчева – заместник-ректор по научната и интернационална активност, деканите на факултет „ Спорт “ и факултет „ Педагогика “ в НСА.

Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР