Спаси София публикува свое предложение за амбициозна програма за ремонт

...
Спаси София публикува свое предложение за амбициозна програма за ремонт
Коментари Харесай

Организация предлага на Фандъкова план за ремонт на тротоарите в София

" Спаси София " разгласява свое предложение за амбициозна стратегия за ремонт на тротоарите в столицата. Според организацията програмата ще разреши Столична общината да извършва поправки на почти 238 километра тротоари на година.

От " Спаси София " са безапелационни, че тротоарите в столицата са под всякаква рецензия - даже по съществени булеварди и централни улици не са основани условия за комфортно и безвредно напредване пешком, а софиянци всекидневно страдат от явления като " плюещи плочки ", безредно разхвърляни шахти и доста други.

" В резултат на тази апокалиптична реалност хиляди хора стават заложници в личните си домове, а доста други се спъват в неравностите и се нараняват ", изясняват от организацията.

Идеята е в бюджета на София за 2018 година, в обособена стратегия за ремонт на тротоарните пространства, да се заделят почти 25 млн. лева, което съставлява над 12 пъти нарастване, съпоставено с отделяното сега.
Тези пари следва да бъдат разпределени сред 24-те столични региона според от потребностите им, само че всеки да разполага с не по-малко от 500 хиляди лева съгласно предлагането на " Спаси София ".

Идеята е в началото парите да бъдат вложени предпочитано за тротоарите в най-лошо положение, както и за тези с натоварен пешеходен трафик - става въпрос за пешеходни направления, водещите към метростанции, спирки на градския превоз, институции, учебни заведения, пазари и така нататък

От организацията показват и че общата дължина на уличната мрежа на София е към 3 400 километра. Чрез сходна стратегия би могла да подсигурява цялостно обновяване на тротоарните настилки за към 25 години.

" Необходимата първа стъпка е най-сетне общината да припознае тротоарното пространство като собствен приоритет, да заложи средства за сходна стратегия още в бюджета за 2018 година и амбициозно да се захване с ремонтирането и построяването му ", безапелационни са от " Спаси София ".

Гражданите чакат от кмета на Столична община госпожа Йорданка Фандъкова да одобри предлагането им като персонален ангажимент. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР