Спартак Варна и Черно море завършиха при нулево равенство на

...
Спартак Варна и Черно море завършиха при нулево равенство на
Коментари Харесай

Спартак и Черно море не се победиха в дербито след 13 години чакане

Спартак Варна и Черно море приключиха при нулево тъждество на „ Коритото “ в мач от 15-ия кръг на efbet Лига. Варненското дерби се завърна след 13-годишна пауза, което докара и до сериозен интерес от страна на двете агитки.

По този метод „ соколите “ остават на последното място с актив от едвам шест точки, до момента в който „ моряците “ са седми с 25. В идващия кръг Спартак гостува на Славия, а Черно море посреща Локомотив София.

Двата отбора не се бяха срещали от 23 май 2009 година. Тогава Спартак още веднъж е хазаин и губи с 0:1 на стадион „ Спартак “. По-рано през същата акция Черно море печели с 5:0 на „ Тича “. След това стартира скитането на Спартак из долните равнища на българския футбол преди „ соколите “ да се завърнат в елита през лятото.

Първата добра обстановка в мача бе за Черно море. В 14-ата минута Мади Кета бе изтърван от Медмед Сабри и нанесе тежък удар в близкия ъгъл от дребното наказателно поле, само че бе неакуратен.

В 19-ата минута Матеус Клементе проби през центъра и стреля от далечна отдалеченост, само че ударът му прелетя над вратата.

Две минути по-късно след осъществяване на корнер гостите имаха искания за игра с ръка на Никола Борисов, само че ударът бе от прекомерно близка отдалеченост и дузпа не бе отсъедна.

В 26-ата минута Здравко Димитров насочи първия прецизен удар в мача след осъществяване на фал от далечна отдалеченост, само че не затрудни Георги Георгиев.

Три минути по-късно капитанът на " моряците " Васил Панайотов също стреля непосредствено от директен свободен удар, само че и той не затрудни противниковия вратар.

В 32-ата минута Виктор Попов центрира отдясно към Закария Беншаа, който стреля с левия крайник, а Дичевски улови без проблеми.

Десет минути по-късно Алекс Фернандес се появи в игра, заменяйки наложително Велислав Василев, който получи травма.

Пет минути след началото на втората част Мади Кета и Цветомир Панов направиха двойно подаване, Панов центрира към Курьор, който стреля едва и Дичевски улови.

В 55-ата минута Здравко Димитров преодоля Цветомир Панов и пусна към Ромеш Ивей, който продължи към Денис Баланюк. Той се озова на добра позиция, само че Георги Гоергиев излезе и мазета.

В идващия четвърт час борбата се придвижи в средата на терена, като до голови положения пред двете порти не се стигна.

В 74-ата минута Николай Златев се включи чудесно отдясно и откри Алекс Фернандес в наказателното поле, а той насочи удар без да се замисли, само че Иван Дичевски мазета.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР