Спартак Москва и Лестър Сити си спретнаха истински футболен трилър

...
Спартак Москва и Лестър Сити си спретнаха истински футболен трилър
Коментари Харесай

Млад белгиец от Лестър заби 4 гола на Спартак Москва в трилър със 7 попадения

Спартак Москва и Лестър Сити си спретнаха същински футболен трилър с цели 7 попадения в своя изнесен мач от групите на Лига Европа, а младият белгиец Патсон Дака вкара внушителните 4 гола във вратата на „ московчани “.

Срещата стартира кошмарно за „ лисиците “, като те трябваше да наваксват пасив от два гола, с помощта на неубедителните намеси на Каспер Шмайхел, който рядко попада в толкоз неуместни обстановки. Датчанинът се подлъга при удара на Соболев, който рикошира леко в гърба на защитник в синьо, а по-късно при удара на Ларсон не показва нужния инстикт, с цел да спре топката, която лети в средата на вратата му.

Току преди почивката Дака се възползва от положително подаване на Келеши Ихеаначо, с цел да остави тима си в срещата, само че надали някой е предполагал, че нападателят ще наниже още три на Александър Максименко. Комбинацията с нигериеца бе повторена в 48', а хеттрикът беше завършен след по-малко от 10 минути. Лятното попълнение на Лестър влезе в историята, като единственият състезател с четири попадения за клуба в евротурнирите в 79'.

Интригата още веднъж бе възобновена малко преди края, когато Александър Соболев вкара второто си попадение в срещата, само че силите на „ московчани “ не стигнаха за още по-драматичен свършек.

Така Лестър Сити записа първа победа в Европа за сезона и трансформира реваншите в група C в извънредно напрегнати до самия им край.

Foxes.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР