Спарта (Прага) спечели голямото дерби от 1/4-финалите за Купата на

...
Спарта (Прага) спечели голямото дерби от 1/4-финалите за Купата на
Коментари Харесай

Спарта спечели дербито със Славия за Купата на Чехия, Минчев бе титуляр

Спарта (Прага) завоюва огромното дерби от 1/4-финалите за Купата на Чехия против безконечния си противник Славия (Прага). Възпитаниците на Павел Върба се постановиха с 2:0 и не престават напред в шампионата. Българският национал Мартин Минчев стартира на върха на офанзивата на Спарта и остана на терена до 63-ата минута, когато бе сменен от Хараслин.

Иначе Спарта стигна до триумфа с два гола през първото полувреме. Ладислав Крейчи откри резултата в 10-ата минута. Тогава мощен шут на Сачек се отби от тялото на бранител и попадна в халфа на гостите, който от близко довкара за 0:1.

Вторият гол бе дело на Якуб Пешек в 26-ата минута. Той подхвана контраофанзива от своето наказателно поле, комбинира с Визнер, който го изведе на стрелкова позиция, а Пешек елегантно трансферира вратаря за 0:2.

В края домакините приключиха мача в понижен състав, откакто Тарас Качараба си изкара втори жълт и червен картон.

Така Спарта (Прага) се класира за 1/2-финала в шампионата и се причисли към Словачко, който също доближи до този стадий. Другите два полуфиналиста ще бъдат избрани от конфликтите Храдец - Бохемианс и Яблонец - Млада Болеслав.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР