Спадът в затруднената икономика на еврозоната намалява, според внимателно проследено

...
Спадът в затруднената икономика на еврозоната намалява, според внимателно проследено
Коментари Харесай

Спадът в еврозоната намалява въпреки спада на германските фабрики, установява проучване

Спадът в затруднената стопанска система на еврозоната понижава, съгласно деликатно проследено бизнес изследване, което откри, че стабилизирането на активността в фирмите за услуги компенсира внезапен спад в производството — изключително в Германия.

Съставният показател на S&P Global за мениджърите по покупките в еврозоната, който мери бизнес интензивността в целия блок, се увеличи до осеммесечен връх от 48,9 този месец по отношение на 47,9 през януари. Икономисти, интервюирани от Ройтерс, предвидиха по-малко нарастване до 48,5.

В рамките на общите числа, свиването на немската бизнес интензивност наподобява се задълбочи - наранено от най-големия спад в търсенето от четири месеца.

Но имаше признаци на по-плитък спад във Франция, където поръчките спаднаха с най-бавния ритъм от предишния май, до момента в който останалата част от еврозоната продължи да реализира непретенциозен напредък.

„ Има е искрица вяра, защото еврозоната върви напред към възобновяване “, сподели Сайръс де ла Рубия, основен икономист в Hamburg...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР