Спад в подкрепата към президента на САЩ Джо Байдън от

...
Спад в подкрепата към президента на САЩ Джо Байдън от
Коментари Харесай

Подкрепата за Байдън сред демократите спада

Спад в поддръжката към президента на Съединени американски щати Джо Байдън от април насам, главно от съпартийци демократи, до момента в който неговата администрация се бори с Конгреса, с цел да извърши предизборните обещания, а повече американци се тормозят от непостоянно икономическо възобновяване. Това демонстрира ново социологическо изследване на " Ипсос " за " Ройтерс ".

Национално допитване, извършено сред 11 до 17 юни, демонстрира, че Байдън към момента е по-популярен от републиканския си предходник Доналд Тръмп: 55% от възрастните утвърждават представянето на Байдън в Белия дом, а 65% харесват отговора му на пандемията от ковид. Към този миг преди четири години към 36% от възрастните одобряваха работата на Тръмп.

Все повече американци обаче не утвърждават управлението на Байдън във връзка с стопанската система, насилието с огнестрелни оръжия и данъчното облагане, като най-големият спад идва в границите на Демократическата партия на Байдън, изключително измежду хората под 40-годишна възраст, небелите демократи или тези, които не са приключили лицей.

Икономиката размени опазването на здравето и заболяването като най-голяма грижа, като близо една четвърт от интервюираните възрастни са я определили за най-важния проблем. Повечето американци са обезпокоени от възходящите разноски за живот, а обществеността е съвсем отмерено разграничена по отношение на това какъв брой държавното управление би трябвало да направи, с цел да усъвършенства нещата.

48% % от интервюираните са декларирали, че утвърждават ръководството на стопанската система на Байдън, което е с 4 пункта по-малко от сходно изследване, извършено през април. Броят на американците, които не утвърждават дейностите на Байдън във връзка с стопанската система, са нарастнали с 4 пункта до 43%.

Демократичният социолог Райън Пуджалес съобщи, че доста хора към момента се усещат като надалеч от естественото.

" Има голямо неспокойствие " към стопанската система, сподели Пуаялес. " Всички са бутилирани в домовете си. Много са изгубили работата си или са изгубили близки. "

Само 35% от страната считат, че Съединени американски щати стопанската система се насочва в вярната посока и 44% споделят, че са " доста загрижени ", че цените ще продължат да се повишават, сочи анкетата на Reuters / Ipsos.

Сред демократите 78% обявиха, че утвърждават икономическата стратегия на Байдън, което е с 7 пункта по-малко от април, до момента в който броят на демократите, които не утвърждават икономическия му проект, набъбна с 6 пункта до 15%. Това включва спад в утвърждението с 11 точки измежду демократите на възраст под 40 години, спад в утвърждението с 8 точки измежду демократите от малцинствата и демократите без висше обучение.

Въпреки упования 7% растеж в стопанската система тази година, държавните статистически данни демонстрират, че възобновяване на работните места след пандемията изостава най-вече измежду расовите и етническите малцинства и тези без лицей.

Според Бюрото по трудова статистика, безработицата в общността на чернокожите е била 9,1% да вземем за пример през май, спрямо 5,1% за белите. Безработицата за притежателите на лицей е била 3,2% през май, по-малко от половината от равнището на безработица от 6,8% за тези със единствено приблизително обучение.

Междувременно броят на американците, одобрили позицията на Байдън във връзка с насилието против оръжие, спадна с 8 точки и 11 точки измежду демократите от април до юни.

Ерозиращата поддръжка за Байдън съответствува с демократите, които се борят да одобряват главните елементи от неговия дневен ред в Конгреса. Те не съумяха този месец да генерират задоволителна поддръжка за федералното законодателство за правата на глас, а бъдещето на инфраструктурен проект за 1,2 трилиона $ към момента е в неуспех след месеци на договаряния с републиканците.

Байдън също се сблъсква с възходящо неспокойствие от деятели за сигурност на оръжията, които желаят президентът да се оправи с поредност от предизборни обещания за прекъсване на " епидемията " от принуждение против оръжия. Той даде обещание този месец да се стреми към противозаконни дилъри на оръжие и да усили федералното финансиране и поддръжка за локалното правоприлагане, защото в огромните градове процентът на убийствата се увеличи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР