Спад се наблюдава при всички показателиПоредната вълна на КОВИД-19 в

...
Спад се наблюдава при всички показателиПоредната вълна на КОВИД-19 в
Коментари Харесай

Поредната ковид вълна в Гърция е на път да отшуми

Спад се следи при всички индикатори

Поредната вълна на КОВИД-19 в Гърция отшумява, демонстрират данни от предходната седмица, съгласно които всички основни индикатори на пандемията са доста намалели спрямо последната седмица на юли, оповестява в. "Катимерини ", представен от Българска телеграфна агенция.

Спад се следи при всички индикатори - от броя на новорегистрираните инфектирани през показателя на риска от заразяване до смъртните случаи на пациенти с заболяването.

По-специално, през седмицата от 1 до 7 август са регистрирани 100 421 случая (9626 на милион население), което съставлява 19 % спад спрямо миналата седмица. От тези случаи 21 % се отнасят до повторни инфекции.

Националната работа за публично здраве заяви за 314 смъртни случая на пациенти с КОВИД-19, спрямо 355 през последната седмица на юли.

От началото на пандемията в Гърция са регистрирани общо 31 722 смъртни случая, свързани с коронавирусна зараза.

Освен това, за първи път по време на актуалната епидемиологична вълна, броят на интубираните пациенти с КОВИД-19 също е намалял - 120 в неделя, 7 август, в съпоставяне със 138 в неделя, 3 юли.

Миналата седмица в лечебните заведения в страната са били признати 2343 пациенти, инфектирани с ковид, което е с към 200 по-малко от миналата седмица (2558 приема).
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР