SpaceX обяви плановете си за първата изцяло цивилна мисия в

...
SpaceX обяви плановете си за първата изцяло цивилна мисия в
Коментари Харесай

SpaceX с първа космическа мисия с изцяло цивилен екипаж

SpaceX разгласи проектите си за първата напълно цивилна задача в космоса, главен стадий за частни галактически полети и зараждащата се промишленост за галактически туризъм, заяви NBC news, представени от БГНЕС.
На борда на галактическия транспортен съд Dragon на SpaceX ще бъде екипаж от четирима души, воден от Джаред Исаакман, създателят и основен изпълнителен шеф на Shift4 Payments, основаната в Пенсилвания компания за обработка на заплащания. Очаква се полетът да се организира някъде през четвъртото тримесечие на тази година.
„ Когато имате чисто нов тип превоз, би трябвало да имате пионери “, сподели създателят и изпълнителен шеф на SpaceX Илон Мъск в изявление пред Том Костело от NBC News. „ Нещата първоначално са скъпи и когато съумеете да увеличите честотата на полети, да увеличите производството, да усъвършенствате технологията, те стават по-евтини и налични за повече хора. “
Частните жители са летели в космоса и преди, само че тези галактически туристи нормално заплащат, с цел да стигнат до орбита дружно с подготвени астронавти на НАСА или съветски космонавти. Полетът на Исаакман ще бъде първият път, когато екипаж, формиран напълно от частни лица, ще се впусне в космоса. Членовете на екипажа ще преминат образование от SpaceX, в това число симулации на задачи за спешна подготвеност и по какъв начин да се оправят с орбиталната механика по време на полета си.
Исаакман съобщи, че задачата, наречена Inspiration4 (Вдъхновение4), е „ реализирането на фантазия за цялостен живот и стъпка към бъдещето, в което всеки може да се осмели да изследва звездите “.
SpaceX не разкри какъв брой е платил Исаакман за полета.
Но Мъск съобщи, че се надява тези първи полети ще слагат основите за повече галактически туризъм в бъдеще, освен за милиардерите, които могат да си разрешат полетите в този момент.
„ Това е както когато Америка отиде на Луната през 1969 година - не бяха единствено няколко души, човечеството отиде на Луната “, сподели той. " Всички отидохме там с тях. И мисля, че в този момент става нещо сходно. "
Изцяло цивилната задача е голяма стъпка за частната галактическа промишленост, само че също по този начин съставлява големи провокации. Мъск сподели, че най-големият приоритет на SpaceX ще бъде да усили оптимално сигурността на екипажа.
" Всяка задача, където има екипаж, ме кара да се нервирам ", сподели той. „ Рискът не е нулев. “
Експедицията е част от благотворителна самодейност за набиране на средства за детската изследователска болница „ Сейнт Джуд “. В допълнение към даването на 100 милиона $ на Сейнт Джуд, Исаакман сподели, че подарява трите други места в галактическия транспортен съд " Дракон " на членове на екипажа, които ще бъдат особено подбрани за филантропичния полет.
Мисията Inspiration4 ще пътува в орбита на борда на галактическия транспортен съд " Дракон " на SpaceX от стартовия комплекс 39А в галактическия център Кенеди на НАСА на Кейп Канаверал, Флорида. SpaceX изстрелва ракети от Launch Complex 39A от 2017 година
По време на многодневната задача капсулата Дракон ще обикаля Земята един път на всеки 90 минути. В края на експедицията галактическият транспортен съд ще влезе още веднъж в атмосферата на планетата и ще се приводни край крайбрежията на Флорида.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР