Спа-Франкоршан. Българският мотоциклетен пилот на ЕКО Мартин Чой и неговите

...
Спа-Франкоршан. Българският мотоциклетен пилот на ЕКО Мартин Чой и неговите
Коментари Харесай

Мартин Чой се завърна в България след успешното и много тежко състезание в Белгия

Спа-Франкоршан. Българският мотоциклетен водач на ЕКО Мартин Чой и неговите съотборници от Energie Endurance 91 приключиха надпреварата „ 24 часа на Спа-Франкоршан “ от международния шампионат по устойчивост на десето място в клас Суперсток 1000 cc.

Тимът започва безпроблемно в първия един час, само че малко по-късно италианеца Кристиан Наполи катастрофира и се наложи мотора да бъде ремонтиран в бокса, с цел да продължи надпреварата. Веднага по-късно на пистата излезе Чой и кара мощно в първия си стинт.

На зазоряване над „ Спа-Франкоршан “ заваля дъжд и той направи изискванията още по-трудни. Мартин Чой и Наполи трябваше да приключват сами със смени през 50 минути. Състезанието обаче бе спряно с червен байрак съвсем 3 часа преди края поради разливане на масло по трасето, а водачите се върнаха на пистата за последните 15 минути. Мартин Чой пое отговорността и пресече финалната линия на десето място в клас Суперсток 1000 сс. Победител в класа стана различен френски отбор -Team LH Racing с 491 обиколки и 24 повече от тези на Energie Endurance 91.

“ Това беше извънредно тежко съревнование. Физиотерапевтите на отбора доста ми помогнаха, изключително през нощта, с цел да мога да устоя от самото начало и да бъде в кондиция. Голяма част от хората към мен споделиха,че след такава тежка контузия и едвам 54 дни от интервенцията на ръката е цяло знамение, че карам на надпреварата. Болеше ме, само че търпях и стисках зъби, тъй като не трябваше да предавам тима и напъните, които поставиха всички.

Не си припомням какъв брой тъкмо масажа ми бяха направени за тези 24 часа, само че бяха доста и имаха страховит резултат. Нямам думи да опиша по какъв начин се усещам, тъй като съм пъклен изтощен, само че пък се усещам благополучен от карането си и от това по какъв начин се показа тима. Винаги може и по-добре, само че десетата позиция в крайното класиране е положително достижение на фона на всичко, което се случи при започване на надпреварата. Сега ще умря ден-два и не преставам с подготвителната си стратегия в София. На 18 и 19 юни ми следва присъединяване в BMU Европейския шампионат в Серес, Гърция и би трябвало да бъда изцяло подготвен за него “, показа минути след идването си в България Мартин Чой.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР