Социоложката Мирослава Радева вече е била съквартирант във ВИП Брадър

...
Социоложката Мирослава Радева вече е била съквартирант във ВИП Брадър
Коментари Харесай

Мира Радева: Конфликти няма да има, ако Биг Брадър не провокира

Социоложката Мирослава Радева към този момент е била съквартирант във " ВИП Брадър " - през 2013 година Тогава тя влезе в играта със фамилията си - с щерка си Ани и с половинката й Джарет.

Приятелят й Ивайло Станчев също стана част от предаването поради нея. Но околните на социоложката бяха едни от първите, които напуснаха играта, а тя остана на крачка от финала, в който победител стана Станка Златева.

Мира Радева разпалено споделя за триковете на Големия брат, за обидите в сегашния сезон на " ВИП Брадър " и без да желае прави паралел с престоя си в Къщата преди четири години.

Защо в този сезон на " ВИП Брадър ", който беше разгласен за " сезон на любовта ", ескалират само кавги? Къде е любовта?

 Снимка 316518



Мисля, че има обич... Във всеки сезон е имало. Въпросът е къде продуцентите ще слагат акцента. Самата логичност на шоуто е да предизвика участниците, тъй че да покажат разнообразни страни от характерите си.

Скоро при Гала споделих, че ролята на Биг Брадър е да опълчва хората, да ги предизвика, посредством което да излезе същинската им същина. Част от споровете няма да се случват в Къщата, в случай че Биг Брадър не подшушва в слушалката на всеки участник.

Като човек, който е бил във формата, съгласно вас какво трансформира, какво вади на показ характерът на човек в Къщата?

Когато аз бях в шоуто, защото останах дълго в него - два месеца, съвсем до самия край, чаках да изкарат нещо, което един от най-близките ми хора там - Пламен Медаров, е споделил за мен. През цялото време се подготвях за този удар. После му споделих за това мое съмнение, а той реагира по този начин: " Ти по какъв начин може да си помислиш, че ще приказвам за теб? " Там стигаш до състояние, в което във всеки миг очакваш удар в гърба от всички.

 Снимка 316786

Спомних си случай с Лияна, с която съм в доста положителни връзки. Всъщност имаше няколко обстановки с нея - едната беше, когато споделих какъв брой е интелигентна, тъй като се е сетила рано заран да си постави очила, с цел да не проличава какъв брой сме подпухнали. Защото аз ходех както у дома. И това мое изявление беше излязло все едно й се майтапя. Но тя се сети, че го бях споделила пред нея, както и че не е имало нищо обидно в думите ми.

Ето, за такива провокации от страна на Биг Брадър приказвам. Защото, в случай че Лияна не се беше сетила за съответния диалог, това, което беше извадено, звучеше в действителност задкулисен и грозно.

Ако още веднъж имате късмет да влезете в тази игра, ще го извършите ли и какво бихте икономисала на феновете?

Не знам, не мога да кажа, че бих икономисала каквото и да било. Винаги, в целия си живот съм била доста открит човек и обратно на това, което приблизително българският нрав споделя, че не би трябвало всичко да се демонстрира, аз имам вяра, че искренният човек печели с искеността.

Едни ще те одобряват, други ще те отхвърлят, само че ти нямаш нищо на назад във времето, ти се показваш какъвто си. Все отново с едно ограничаване, което ми се коства значимо в подтекста на това, което гледаме в този момент.

 Снимка 316811

Неискреността наранява другите. Ние, нашата група в Къщата, бяхме упреквани, че надали не сме лицемери и не споделяме истината в очите на другите. Не може да плющиш някаква си твоя истина и да обиждаш. Селските общества, в които не е имало добре построена аристокрация, си разрешават да плющят етикети в лицето на другия, и единия ден да се карат, а на другия - да се прегръщат. В развитите общества, на които ние имаме искания, че желаеме да подражаваме, аристокрацията е изработила етикет на държание, и той е по тази причина - да не се караме за щяло и нещяло, да сме малко по-цивилизовани.

Затова не одобрявам държанието на Шеф Петров, който наскърбява всички. Това е най-грозната страна на този нрав. Казват, че бил откровен... В какво е откровен - в нелепостта, в арогантността. В това ли би трябвало да се показва нашата откровеност? Така че, аз евентуално бих била същата, каквато бях във " ВИП Брадър " 2013 година

 Със фамилията си

Със фамилията си

Знаех, че всички ще бъдат подразнени, че влизам в Къщата със фамилията си. Имахме личен апартамент, баня и тоалетна. Но аз не знаех, че 17 души са с една баня и тоалетна - нещо, което ме потресе. Това беше авансово поставена " мина ". Веднага щом разбрах, споделих на девойките да употребяват нашата тоалетна, както и на момчетата. Има едни сходни " мини ", които залагат в Къщата, за които човек не си дава сметка.

Седмичните задачите също са измежду тях и продуцентите могат да създадат по този начин, че те да не бъдат извоювани. Защото има плик, който те когато и да е на денонощието могат да сменят. Съгласна съм, че играта е направена, с цел да предизвика страстите на съквартирантите, само че би трябвало да се знае, че всичко е в ръцете на продуцентите.

 С обичания й Иво

С обичания й Иво

Единствено поради парите ли влизат участниците?

Да, някои считат, че това ще рестартира кариерата им, а истината е, че не е по този начин. Искам да развенчая и един мит - че хората ще изгубят доста от присъединяване си в шоуто. Вече четири години са минали от пребиваването ми в Къщата, и постоянно се намират хора, които споделят: " Ние доста разбрахме за теб, с помощта на " Биг Брадър ". "

Какъв е коментарът ви за Големия брат - предаване, взаимствано от книгата на Джордж Оруел - " 1984 "?

Форматът е доста умен и доста забавен, изключително за хора, които се интересуват от логика на психиката и социология. Имам другарка, която споделя, че " Биг Брадър " не й е забавен, само че като ме слуша мен, й било доста забавно.

Като човек, който работи в тази сфера, в мен форматът предизвика различен тип асоциации. Кара ме да надникна в човешките връзки, въпреки и предизвикани от Големия брат, изобщо в обществото да се вгледам. Въпреки че не би трябвало да забравяме, че това не е теоретичен опит, а развлекателно шоу.

В този смисъл, сякаш предаването малко се надценява. Но на този формат всевъзможни провокации са обосновани дотолкоз, доколкото и участниците са приели тези условия, за които са осведомени в договорите си.

 Иво - мъжът до Мира

Иво - мъжът до Мира

Вие за какво влязохте преди четири години в шоуто?

Влязох поради децата, които не желаеха да откажат предложенията и хонорарите си. Заради мен влезе и Иво, с цел да ме пази и пази. Какъвто в действителност е и в този момент. Той ми е доста правилен човек и постоянно е по този начин. Само че тогава неприятно изчислихме.

 Ани и Джарет

Ани и Джарет

Продуцентите незабавно направиха по този начин, че да ни разделят като семейство. Аз мислех, че ще ме изгонят дружно с него, само че това беше неверната прогноза. Искахме децата да останат, а ние да излезем, тъй като смятахме, че не сме забавни.

 Снимка 316816

Добре че бяха всички тези хора вътре. И колкото и да се приказва против лагерите, Ники Кънчев вярно ме разбра и сподели, че съм си направила ново семейство в Къщата. И в действителност е по този начин. Ирина Флорин, Пламен Медаров, Мариян Кюрпанов, Лияна, Йоко - Йоана Захариева не постоянно афишираха връзката си с мен, с цел да не си разрушат връзките с другия лагер, само че действително във всяка една обстановка те бяха с мен и ме подкрепяха. Наистина съм им доста задължена. Защото какво е един мощен темперамент, в случай че не намира поддръжка. Аз я намирах и бях щастлива, че съм с тези хора там.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР