Социологът Андрей Райчев изрази надежда, че след изборите партиите у

...
Социологът Андрей Райчев изрази надежда, че след изборите партиите у
Коментари Харесай

Андрей Райчев иска след вота голяма и стабилна коалиция по германски образец

Социологът Андрей Райчев изрази вяра, че след изборите партиите у нас ще проявят разсъдък и ще създадат огромна постоянна коалиция . Той съобщи това в студиото на предаването " Карай напряко " по " Нова телевизия ".

" След изборите пред България има два разновидността. Единият е страната ни да влезе в дълга неустойчивост и малоумно каране, евентуално е това да се случи. Аз обаче се надявам да има разсъдък и да се направи огромна постоянна коалиция най-малко за 1-2 години, до момента в който има рецесия . Защо това да не са двете огромни партии - " Продължаваме Промяната " и ГЕРБ? Друг излаз няма. Другият вид са избори, избори и слаби служебни държавни управления ", разяснява Райчев.

" Ние идваме " оферират на Демократична България и Продължаваме промяната общо явяване на идните избори

Хаджигенов и Бабикян определяt като съзнателно основан неуспех опитът за образуване на кабинет с третия мандат

Според него все още не може да се каже, че изборите са предизвестени . " Едно е българинът през юли, а друго след септември. Чакат ни още два месеца ", уточни той.

По думите му отсега нататък ни чака фрагментиран парламент. " Не виждам вид, при който в България да се сформира партия, която да стане любим или да са две огромни, които както през 90-те да си разменят местата ", счита социологът.

" У нас има 5 млн. гласоподаватели. 60 на 100 не е по никакъв начин ниска интензивност. 50 на 100 са към 2 млн. и половина - толкоз настояват социолозите в този момент че ще се явят. Аз не съм толкоз сигурен, че ще са толкоз, тъй като времената са бурни и могат да се политизират ", сподели още Андрей Райчев.

" Свърши един стадий от историята на България, революцията свърши. През 2020 година българите направиха гражданска война - излязоха на площадите и спокойно смъкнаха държавно управление.
 Българска социалистическа партия отива на избори,
Българска социалистическа партия отива на избори, " искайки правова страна и господство на закона "

Не бил прав Радев, че оставят страната в безпорядък - била стопански постоянна и развита, съгласно Нинова

В момента никой не можи да ги извика на протест. Те гледат деликатно и ще санкционират и награждават на 2 октомври , в случай че приемем условно, че това ще е датата на изборите ", сподели той. И добави: " Ние сме лъгана нация с две фокуснически изречения не става. След революцията това ще е разликата. Българинът ще гледа прагматично и мисли ".

Социологът е безапелационен, че сега в България не се прави " нищо ненормално ". " Разликата е, че нашите политици са привикнали да търсят легитимност посредством опълчване. Това е нещо, особено за прехода и след него. За да каже " аз съм готин ", би трябвало да каже " вие сте гад ". Това го няма в Белгия, Дания или Германия. От тук съдружната им просвета е доста по-висока. Не е немислимо да се коалират, зависи какъв е казусът ", уточни той.

Относно Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова Райчев разяснява, че водачът на партията се намира " в своя политически залез ". " Тя направи доста неправилен залог и той не излезе. Беше сигурна, че когато влезе, ще оцелее до към 2024 година Всичко, което тя направи, е основано на това съмнение. Тя обаче не се притисна към десните, а към центристите, които отидоха в дясно, станаха най-антируската партия и тя се оказа техен съдружник . Сега Нинова под паника се пробва да прави противоположното. Гордее, че производството се е вдигнало, само че това е по този начин поради износа на оръжие. При нейния електорат аз не мога да си показва на какво разчита тя сега ", счита Райчев.
 Няма напрежение сред Българска социалистическа партия и Радев, твърди Свиленски
Няма напрежение сред Българска социалистическа партия и Радев, твърди Свиленски

Българска социалистическа партия се готвили за различен вид тържества на Бузлуджа

Запитан дали Има Такъв Народ може да остане под 4-процентовата преграда на идните избори, той отговори: " Не е невероятно, само че не е и несъмнено, тъй като при тях има различен тип персонален контакт и може да се извади. Ще се види към средата на септември ".

По тематиката с доставките на газ у нас, той е безапелационен, че те би трябвало да се възстановят. " Не би трябвало да възвръщаме някакъв дълъг контракт с " Газпром ", а да се възвърне този, който е до края на годината и да се изпълни " Чирен " , който е празен сега. Важно е за България да се приготви за тежък енергиен потрес ", разяснява той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР