Социално слабите граждани, които получават енергийни помощи да не могат

...
Социално слабите граждани, които получават енергийни помощи да не могат
Коментари Харесай

Сандов: Социално слабите да получават енергийни помощи, но да не купуват въглища

Социално слабите жители, които получават енергийни помощи да не могат да купуват въглища с тях. Такава мярка предлага вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов, показаха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите му енергийните помощи не могат и няма да отпаднат, тъй като в страната има семейства, които се нуждаят от тях. Те обаче би трябвало да се трансформират, да вземем за пример като част от сметката за електричество или като опция за закупуване на биомаса, която има ниски равнища на излъчвания с фини прахови частици.

Вицепремиерът прави тези разяснения поради думи казани от него в парламентарния надзор на 28 януари, когато уточни, че се обмисля такава мярка, само че тогава Сандов уточни, че би трябвало да спре подпомагането и за хора купуващи си и дърва с тези средства.

  " Ако до момента добавяхме малко повече подкрепяне всяка година, можехме още преди пет години да сме решили казуса, като сме създали дома на това домакинство енергийно по-ефективен, тъй че то да може да покрива с по-малко разноски своята сметка за отопление през зимата ", споделя още министърът. Той акцентира, че са нужни промени в метода ни на живот, в това число и в метода на отопление.

" И дори не толкоз поради предстоящото отрицателно решение на Съда на Европейския съюз против страната ни за непостигнати правила за качество на въздуха, а тъй като е по-полезно за всички нас да живеем в надеждна и чиста околна среда, която ще ни направи по-здрави хора ", показва Сандов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР