Социалният министър Деница Сачева не вижда заради заложените дефицити и

...
Социалният министър Деница Сачева не вижда заради заложените дефицити и
Коментари Харесай

Сачева не вижда капан в Бюджет 2021, Дянков съзря проект ала Станишев

Социалният министър Деница Сачева не вижда поради заложените дефицити и задължения, както настояват икономисти и опозиционни партии. Според нея няма никаква спънка новата власт да продължи политиките на ГЕРБ в обществената сфера, в случай че откри, че те са ефикасни.

Детските за всички може да бъдат продължени

" Няма проблем да се продължи с универсалните детски надбавки и след края на 2021 година, в случай че се реши, че са ефикасни ", счита Сачева. По думите ѝ държавното управление неслучайно вкарва мярката единствено за една година – с цел да се наблюдава нейната успеваемост. Според проектобюджета на страната тази година детски надбавки получават 572 000 деца. Догодина броят им ще се усили на 1 260 000, само че през 2022 година ще се понижи до 491 000.

Според Сачева е разумно добавките на пенсионерите от 50 лева месечно да се дават до края на месец март (когато са постоянните парламентарни избори, б. р.), тъй като задачата им е да покрият зимния сезон. Сумата трябвало да покрие разноските на пенсионерите за медикаменти, които на месец били приблизително 56 лева Министърът обаче не засегна обстоятелството, че множеството пенсионери одобряват медикаменти непрекъснато, а освен през зимния сезон.

Сачева аргументира тезата, че и ниската заложена сума (300 млн. лева, б. р.) за финансиране на схемата " 60/40 " също не може да се смята за " капан ". Сумата фактически щяла да стигне единствено до месец април при настоящия дизайн на мярката, само че Сачева се ангажира да контракти със обществените сътрудници свиване на мярката, тъй че тя да стане по-фокусирана – единствено за най-пострадалите от Covid рецесията браншове.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР