Социалният министър Бисер Петков прогнозира, че увеличаването на максималния осигурителен

...
Социалният министър Бисер Петков прогнозира, че увеличаването на максималния осигурителен
Коментари Харесай

Бисер Петков: Средствата за помощи за отопление се увеличават с 40 милиона

Социалният министър Бисер Петков предвижда, че увеличението на оптималния застрахователен приход ще обезпечи спомагателни доходи в бюджета на страната. Той оцени като позитивно увеличението на тавана на пенсиите:

" Аз мисля, че това решение е положително, има позитиви от позиция на това, че доста покачва тавана на пенсиите като крачка и разрешава на една огромна част от пенсионерите, чиито пенсии в този момент са лимитирани, да получават изчисленият им размер ", разяснява

Бисер Петков разяснява пред публицисти в Народното събрание и отхвърли на майките на деца с увреждания да участват на работната среща в общественото министерство, която е планувана за 13 часа.

" Аз чакам наличието на омбудсмана на Републиката на тази среща. До огромна степен омбудсманът поддържа, показва настояванията на майките, тъй че, въпреки и недиректни и неприсъстващи, те ще бъдат показани ", разясни Петков.

С 40 милиона лв. ще се усилят средствата за целеви помощи за отопление, това разгласи общественият министър Бисер Петков по време на парламентарния надзор в отговор на запитване по отношение на обществената политика за компенсиране повишение цените на хляба и стоките от първа нужда. Министър Петков посочи:

" Което съставлява 50 % от планувания им размер в бюджета за тази година, който е 80 милиона. Ще се компенсира нарастването на цените на енергоносителите и на останалите артикули по веригата, в това число и стоките от първа нужда ".

 От 2019 година следва нарастване на пенсиите с 5,7 на 100 от първи юли, разясни общественият министър.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР