Социалният министър Бисер Петков още не може да каже колко

...
Социалният министър Бисер Петков още не може да каже колко
Коментари Харесай

Социалното министерство още не знае колко пари ще са нужни за лична помощ

Социалният министър Бисер Петков още не може да каже какъв брой пари са нужни за персонална помощ на хората с увреждания. Това стана ясно след среща сред протестиращите майки на деца с увреждания, омбудсмана и обществения министър, съобщи Nova.

Петков даде дума на майките до през днешния ден да има планове на това каква ще е нужната сума. Държавата обаче към момента не е подготвена да приказва за пари и срещите ще продължат и в идващите три дни.

Родители пред Народно събрание с „ Палатков лагер „ Системата ги убива “

Стотици хора с увреждания на митинг пред Министерския съвет

Майка емигрира, тъй като детето ѝ не може да оцелее в България

„ Проблемът е, че министерството не разполага с данни за това какви са потребностите на другите групи лица с увреждания”, разяснява омбудсманът Мая Манолова.

Майките на деца с увреждания се заканиха да продължат митинга си с палатковия лагер пред Народното събрание, до момента в който не бъде признат закона.

У нас има към 80 000 души с над 90% увреждания. 10 000 от тях са със 100% неработоспособност и имат потребност от 8-часова грижа от различен човек.

„ Бисер Петков е първият министър, който действително ни обърна внимание и той потегли да прави промени, никой различен до момента не го направи. Затова написахме протестна декларация, че ще излезем на митинг против държавното управление, в случай че министър Петков не бъде върнат на поста си, с цел да продължим работата си с него ", обявиха от Конфедерацията за отбрана правата на децата преди няколко дни.

Това се случи по време на палатковия пред Община Варна, където протестиращите майки на деца с увреждания се бяха събрали.

Тогава министърът заяви, че се приготвя предложение с нови 100 типа услуги за хората с увреждания. Той изслуша протестиращите, само че изясни, че сега страната мъчно може да обезпечи средства, с цел да бъдат изпълнени всички грижи, планувани в проектозакона за персоналната помощ.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР