Социалните теми ще бъдат във фокуса на петата дискусия от

...
Социалните теми ще бъдат във фокуса на петата дискусия от
Коментари Харесай

Социалните проблеми и възможностите за решаването им обсъжда...

Социалните тематики ще бъдат във фокуса на петата полемика от самодейността на Българска телеграфна агенция „ Български гласове за Европа “, която ще се състои на 14 януари /петък/ в Пресклуба на Агенцията в Пазарджик.

Очаква се конференцията „ Български гласове за Европа: обществени проблеми и благоприятни условия за решаването им “ да открият регионалният шеф на Пазарджик Иван Васев, евродепутатът Атидже Алиева – Вели и заместник- генералният шеф на Българска телеграфна агенция Евгения Друмева, която ще бъде модератор на полемиката.

За присъединяване са поканени хора с експертно мнение и позиции по тази сензитивна за цялото общество тематика: ръководителят на Балканския институт по труда и обществената политика Иван Нейков, Йордан Димитров, специалист от института, Светлан Карталов, основен секретар на Областна администрация Пазарджик, Цветелина Арапова-Чавдарова, шеф на Регионална дирекция обществено подкрепяне – Пазарджик, ръководителят на Сдружението на частните бизнесмени и работодатели Иван Неделчев, Иванка Ваклинова, шеф на Профилирана гимназия „ Иван Аксаков “, Димитър Русинов, шеф на Фонд за предварителна защита на престъпността „ ИГА “, Гергана Спасова, шеф на Комплекс за обществени услуги за деца и фамилии, Илиян Кузманов, създател на Фондация „ Арт Ангел “ и Борислава Георгиева от фондацията.

В изискванията на пандемия през последните две години обществените проблеми се трансфораха в изключително сензитивна тематика освен в България, само че и във всички останали страни от Европейския съюз.

Социалните услуги добиха ново измерение и се трансфораха в витална нужда за уязвими групи от обществото. За тяхното рационализиране в отговор на новата социална потребност се влагат значими средства и се разкриват нови работни места.

Отговарят ли обществените услуги на упованията на хората и какво е бъдещето им е една от тематиките на форума, проведен от Българска телеграфна агенция.

Други акценти в полемиката ще бъдат:

· проблемите, свързани с приходите и цената на труда;

· пенсионирането и промяната в сектора;

· общественото обезпечаване и неговата тежест за работещите и работодателите;

· поддръжката за обществено уязвимите групи на обществото;

· проблемите на майчинството и развъждането на децата;

· методите и опциите за вложения в обществената сфера;

· мотивирането на младежи за работа с уязвими групи на обществото;

· националното и европейско обществено законодателство;

· неналичието на фрагменти в обществената сфера;

· провокациите пред работата с другите обществено уязвими групи.

Участниците ще имат опция да изложат своите хрумвания и визии за възстановяване на обществената среда, за възприемането на положителните образци и нужните решения за това, както и за европейските политики, които да доведат до по-добри условия за всички, вземайки поради националните особености.

Можете да следите полемиката онлайн във Facebook:

както и на платформата Zoom:

MeetingID:9522835000
Passcode: 470451

Конференцията за бъдещето на Европа

„ Български гласове за Европа: обществени проблеми и благоприятни условия за решаването им “ се провежда в границите на Конференцията за бъдещето на Европа. Гражданите на Европа, в това число и от България, имат опция да изразят директно визиите си в какъв Европейски съюз желаят да живеят посредством цивилен панели, диспути в съответните страни и директно на многоезична платформа.
С самодейността си " Български гласове за Европа ", подкрепена от Европейския парламент, Българската телеграфна организация има упоритостта да даде глас на българските жители в тези диспути, като събере колкото се може повече хрумвания и отзиви на хора от цяла България по какъв начин би трябвало да се промени Европейски Съюз, с цел да отговори на бъдещите провокации.
Следете уеб страницата " Български гласове за Европа ":

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР