Социалните служби са отнели 11-те деца на русенците Ивелина Зартова

...
Социалните служби са отнели 11-те деца на русенците Ивелина Зартова
Коментари Харесай

Отнеха 11-те деца на многодетно семейство от Русе

Социалните служби са лишили 11-те деца на русенците Ивелина Зартова и Красимир Тодоров. Родителите настояват, че синовете и дъщерите им са взети незаслужено, предава Канал 3. Двамата живеят на фамилни начала от 19 години, като през годините им се раждат 13 деца.

През 2014 година готварската печка пада върху 3-годишния им наследник Мартин. Момченцето умира на място. Тогава заключението на обществените служби е, че става дума за безразсъден случай. През 2017 година обаче умира и 40-дневната им щерка Любомира. В известието за гибел една от аргументите е недохранване, само че повода за него все още към момента не е изяснена. Пет месеца по-късно Окръжната прокуратура в Русе образува досъдебно произвеждане и разпорежда на следствието да проверява гибелта и на двете деца. Разпитите не престават към този момент осем месеца.



Съмненията са както за немарливост от страна на родителите, по този начин и за лекарска небрежност, проявена от персоналния доктор на децата.

През последните месеци многодетното семейство живее в къща чартърен в Русе, само че на 28 януари тази година в нея избухва пожар и то остава без дом. Малко по-късно обществените чиновници извеждат 11-те деца от фамилията, като декларират, че те са непрекъснато неглижирани от родителите, които не поставят задоволително грижи за тях.

За децата нямало задоволително храна, хигиената била доста неприятна, а изискванията в дома на Ивелина и Красимир - мизерни. Родителите обаче са безапелационни, че си гледат децата добре и се оправят с грижите, макар че работи единствено бащата, предава Блиц.

"Толкова години сме ги гледали и без помощта на обществените. Работя като водач в русенска компания, а жена ми взима детски. Справяме се. Искаме да се грижим за децата си. Ние искахме огромно семейство, а и брачната половинка ми не искаше да прави аборти ", сподели пред Нова телевизия Красимир Тодоров.

Началникът на отдел "Закрила на детето " в Русе Милена Неделчева изясни, че децата са изведени, тъй като непрекъснато са неглижирани и оставяни сами.

"При едно от домашните визити беше открито, че две от децата си играят с пламнал огън. Бяха отворили малката врата на печката. Освен това имат паразити, в жилището няма кревати за всички деца, нито място, където да учат ", добави Неделчева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР