Социалните служби не приемат заявления за издаване на безплатни електронни

...
Социалните служби не приемат заявления за издаване на безплатни електронни
Коментари Харесай

Социалните служби ще приемат заявления за безплатни винетки от 2 януари

Социалните служби не одобряват заявки за издаване на безвъзмездни електронни винетки. Причината - измененията в наредбата, по която се отпускат стикерите, още не са обнародвани в " Държавен вестник " и новият формуляр на заявката още не е отпечатан.


Право на безвъзмездна електронна винетка имат хората с 50 и над 50% понижена продуктивност и фамилиите отглеждащи деца с увреждания до 18 години.

Лили Стоева пробвала да подаде заявление за безвъзмезден стикер на брачна половинка си при започване на декември.
Лили Стоева: Той е взел февруари месец предходната година, т.е. тази година и ми споделиха да дойда в края на януари, с цел да мога да взема декларация и да я попълня надлежно за винетен стикер.
В сходна обстановка през декември са попаднали и други хора с увреждания.
Миглена Митева - шеф " Интеграция на хора с увреждания ", АСП: Хора не са връщани. По-скоро на тях им е предоставена информация,че следва смяна в наредбата за даване на безвъзмездни винетни стикери за хора с увреждания и заради тази причина не са одобрявани заявки.
Старите винетки на хората с увреждания още са годни. Въпреки че измененията в наредбата още не са обнародвани и нов формуляр няма, заявки за електронни стикери ще се одобряват от 2 януари.
Миглена Митева - шеф " Интеграция на хора с увреждания ", АСП: До отпечатването на новия пример ще се употребяват старите мостри. Този текст, който в остарелия пример липсва ще бъде разпечатан в допълнение и ще бъде връчван на лицата.
Текстът, който липсва, уведомява хората къде могат да ревизират дали им е издадена електронната винетка. За да няма опашки при подаването на заявки от Агенцията за обществено подкрепяне молят:
Миглена Митева - шеф " Интеграция на хора с увреждания ", АСП: Ако винетния им стикер е годен до февруари, март, април и така нататък Не е належащо да подават заявката си още през януари месец - могат да изчакат и да го подадат 10 дни преди да изтече.
Социалните служби имат 7 дневен период за обработка и утвърждение на заявките за безвъзмездни винетки, а Агенция " Пътна инфраструктура " има три дни да издаде стикерите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР