Социалните помощи за семейства и родители да зависят от това,

...
Социалните помощи за семейства и родители да зависят от това,
Коментари Харесай

Без социални помощи при неоправдано отсъствие от училище

Социалните помощи за фамилии и родители да зависят от това, дали децата посещават наложителните учебни форми, а месечните помощи за дете да се стопират при повече от три дни неявяване за един месец. Това са част от предложенията на ГЕРБ за промени в Закона за обществено подкрепяне, които бяха утвърдени от депутатите на първо гласоподаване в сряда.
 
От „ Обединени патриоти ” оферират месечните обществени помощи са се обвържат с полагането на публично потребен труд и присъединяване в стратегии за ограмотяване и професионална подготовка. Законопроект на Българска социалистическа партия в същия дух беше отритнат.

 
От Движение за права и свободи се оповестиха срещу измененията и обявиха, че задачата им е добиване на политически дивиденти преди изборите посредством „ фиксиране в един публично недолюбван етнос ”.
 
Като „ предизборна пушилка ” дефинира предложенията за промени в Закона за общественото подкрепяне депутатът от Движение за права и свободи и ръководител на Комисията по труда, обществената и демографската политика Хасан Адемов.-->
 
„ Става въпрос за предизборна пушилка или избирателен трик, както беше се изразил един някогашен министър. Чрез фиксации върху един публично недолюбван етнос да се опитаме да изведем предизборни политически дивиденти. Искам ясно да заявя, че в част от предложенията става въпрос за ясно деклариран опит за нарушение на Конституцията. Сега, както в Изборния кодекс, по този начин и тук, се предлага отнемането на месечни обществени помощи. В член 53 от Конституцията е казано, че всички имат право на публично обезпечаване и обществено подкрепяне. Социалното подкрепяне е базова категория. Тя е безусловна в Конституцията, не е обвързана с нито един от останалите съставни елементи. “
 
Адемов добави, че е нарушена и Европейската обществена харта.
Проблемите с отпадането от просветителната система и зависимостта от обществени помощи би трябвало да се решат с насърчителни ограничения, а не със наказания, уточни той.
 
Лидерът на Национален фронт за избавление на България Валери Симеонов отбрани предложенията, като съобщи, че позитивните резултати са в резултат на наказания, а не на насърчителни ограничения.

 
„ Връщането на 40 хиляди деца в просветителната система за предходната година е в следствие не на насърчителни, а на санкциониращи ограничения, тъй че като цяло философията на двата законопроекта - на Обединени патриоти и ГЕРБ, е в тази посока - да има ограничаване и преустановяване изплащането на обществени осигуровки. В друга степен са двата законопроекта, като вероятно средство за принуждаване на родителите да обезпечат, да обезпечат наличието на децата в просветителната система. Такава е философията и,  както виждате, я подкрепихме единомислещо - и ГЕРБ и Обединени патриоти. Подкрепихме едни такива ограничения, които естествено, че са ориентирани главно към децата на циганския етнос. Трябва да си споделяме истината. “
 
Законопроектът на Българска социалистическа партия, който беше отритнат, планува обществени помощи да се изплащат, единствено в случай че децата посещават предучилищни групи и учебно заведение.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР