Социалните мрежи се готвят за вълна от дезинформация около изборите

...
Коментари Харесай

Социалните мрежи са на бойна нога за изборите в САЩ


Социалните мрежи се готвят за вълна от дезинформация към изборите в Съединени американски щати (снимка: CC0 Public Domain)

Meta, компанията-майка на Фейсбук и Instagram, уголемява функционалностите за сигурност и ограничение на дезинформацията около междинните избори в Съединени американски щати, които ще се проведат на 8 ноември тази година.

Гигантът в обществените медии съобщи, че ще отстранява дезинформацията по отношение на изборните дати, местата за гласоподаване, избираемостта и резултатите от изборите. Meta ще изтрива и наличие, което подбужда към принуждение, ще отхвърля реклами, които обезсърчават гласуването или оспорват легитимността на изборите.
още по темата
Наред с това ще има „ повдигнати “ мнения от чиновници на локалните избори, които да дават достоверна и надеждна информация. Компанията ще продължи да ползва и етикети към изявленията, свързани с избори, като част от своя развой на „ инспекция на обстоятелствата “.

Успоредно с това Meta ще продължи да се бори с издевателството и речта на омразата. „ Забранихме повече от 270 организации, рекламиращи превъзходството на бялата раса, и премахнахме 2,5 милиона къса от наличие, обвързвано с проведени прояви на ненавист в международен мащаб, единствено през първото тримесечие на 2022 година “, заяви Фейсбук.

Дезинформацията, обвързвана с изборите в Съединени американски щати, е непрекъснат проблем за обществените мрежи. Миналата седмица Twitter изложи своя проект за битка с погрешната информация. TikTok също разгласи, че ще вкара ограничения за поправяне на осведомителния поток, обвързван с огромното политическо събитие в Съединени американски щати.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР