Социалните мрежи са честа атака на хакери. Каналът представя няколко

...
Социалните мрежи са честа атака на хакери. Каналът представя няколко
Коментари Харесай

Как да защитим Instagram профила си?

Социалните мрежи са честа офанзива на хакери. Каналът показва няколко метода да отбраните Instagram акаунта си. Ето кои са те:

Генерирайте сигурна ключова дума

Използвайте композиция от минимум шест числа, букви и препинателни знаци, като множеството специалисти по сигурността оферират минимална дължина на паролата от 8 знака.

Използвайте Two-Factor Authentication

При включена двуфакторна автентикация, всякога, когато влезете в Instagram от неразпознато устройство, ще бъдете подканени да въведете предпазен код на SMS дружно с потребителското си име и ключова дума. Това може да попречи на опитите на хакери да влязат в профила ви.

Уверете се, че вашият имейл акаунт е предпазен

Имейлът ви е малко като портал към онлайн профилите ви - в случай че някой има достъп до него, те също имат достъп до съвсем всичко, което сте употребявали за електронната си поща. Затова се уверете, че е сигурен.

Повечето снабдители на е-поща разполагат със системи за блокиране на нежелани опити за влизане и оферират ограничения за сигурност като криптиране на имейли и двуфакторно засвидетелствуване. Ако в действителност желаете да запазите профила си в Instagram, би трябвало да сте сигурни, че вашият имейл акаунт е също толкоз безвреден.-->
 обществени мрежи ThinkStock/Getty Images
И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР