Социалните мрежи – добри или лоши? Вероятно си струва да

...
Социалните мрежи – добри или лоши? Вероятно си струва да
Коментари Харесай

Бивш ученик събрал 20 000 за учител, който останал без дом

Социалните мрежи – положителни или неприятни? Вероятно си коства да приказваме за това какви сме ние самите, тези, които употребяват достиженията на цивилизацията. Защото обществената мрежа е просто способ за връзка, тип инструмент и дали той е потребен зависи от това по какъв начин някой го използва…

Да вземем да вземем за пример скалпела: в ръцете на хирург той избавя нечий живот, само че в ръцете на нарушител може да го отнеме. Днес ще приказваме за това по какъв начин с помощта на обществените мрежи хората се обединили за добра идея и съумели!

77-годишният Хосе Виляруел работил като преподавател по заменяне в продължение на дълги години, което значи, че е бил прочут във всяко учебно заведение в своя град. След пенсионирането си той бил викан да замести преподавател от главния състав, в случай че инцидентно някой се разболее или не е разполагаем.

Мистър Ви, както многочислените му възпитаници наричали индивида, постоянно бил подготвен да отиде на работа. Той бил отличен преподавател, радостен и жизнеспособен човек, за което учениците го обичали и постоянно се радвали на идването му.

Родом от Мексико, Хосе Виляруел живеел и работел в Съединените щати в един от градовете на Южна Калифорния, изпращайки парите, които завоюва, на болната си брачна половинка в родината си.

С настъпването на пандемията и прекосяването на учениците към отдалечено образование настъпили сложни времена за чичо Хосе – той остана без работа. Живеейки на обществено обезпечаване и продължавайки да изпраща пари в Мексико, той към този момент не можел да заплаща за жилище. Сега домът на мъжа бил остарялата му кола. В нея Хосе оцелявал през зимата …

 благородна-постъпка

Един ден мъж на име Стивън Нава минал около колата, в която нееднократно бил виждал, че живее някакъв господин. Но в оня ден Стив разпознал въпросния мъж  в колата. Това бил господин Ви, остарелият му преподавател!

След като попитал някогашния си преподавател по какъв начин е стигнал до подобен живот, Стив наел хотелска стая за него и му дал 300 $ за първи път. Но какво следвало? Стивън Нава решил посредством обществените мрежи да се обърне към всички, които познават господин Ви, преди всичко към неговите възпитаници.

Старецът не могъл да повярва на очите си, когато на рождения си ден получил солидна сума от ръцете на Стив – 27 хиляди $, събрани от неговите възпитаници и други положителни хора, които прочели училищен мнения за своя преподавател и се присъединили в набирането на средства. От историята на Хосе се заинтересовали и кметството, и медиите.

Събраните средства за стареца стигнали, с цел да погаси задълженията си и да има още веднъж покрив над главата си. „ Социалните мрежи са мощ, дано ги използваме за положително “, разяснява основателят на това събитие Стив Нава.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР