Социалните медии трябва да положат повече усилия, за да изпълнят

...
Социалните медии трябва да положат повече усилия, за да изпълнят
Коментари Харесай

Еврокомисията: Социалните мрежи да засилят защитата на потребителите

Социалните медии би трябвало да положат повече старания, с цел да изпълнят настояванията за отбрана на потребителите, отправени през март предходната година от Европейската комисия.

Промените, които са създали Фейсбук, Twitter и Гугъл +, с цел да приведат своите условия за прилагане в сходство с разпоредбите на Европейски Съюз за отбрана на потребителите, бяха оповестени през днешния ден. От тези промени ще се възползват към този момент повече от четвърт милиард консуматори в Европейски Съюз, които употребяват обществени медии.

Гражданите няма повече да бъдат принуждавани да се отхвърлят от наложителни права, като да вземем за пример правото да върнат покупка, направена онлайн; те ще могат да подават жалбите си в Европа, а не в Калифорния; и платформите, сходно на доставчиците на офлайн услуги, ще поемат своя обективен дял от отговорност към потребителите в Европейски Съюз. Промените обаче единствено отчасти дават отговор на условията според правото на Европейски Съюз за отбрана на потребителите.

Докато последните оферти на Гугъл наподобяват в сходство с настояванията, отправени от органите за отбрана на потребителите,Facebook и в по-голяма степен Twitter единствено отчасти са разрешили значими въпроси по отношение на отговорността им и метода на известяван на потребителите по отношение на унищожаване на наличие или преустановяване на контракт, споделят още от Европейска комисия.

Що се отнася до процедурата за " известяван и деяние ", която органите за отбрана на потребителите употребяват, с цел да оповестят за съществуването на нелегално наличие и да изискат премахването му, измененията, въведени от някои сдружения, са незадоволителни.

Вера Йоурова, комисар на Европейски Съюз по въпросите на правораздаването, потребителите и равнопоставеността сред половете, съобщи: " Тъй като обществените мрежи се употребяват като рекламни и търговски платформи, те би трябвало да съблюдават напълно разпоредбите за отбрана на потребителите. Радвам се, че ограниченията на националните органи за използване на разпоредбите на Европейски Съюз за отбрана на потребителите дават резултати, за което свидетелства фактът, че някои сдружения понастоящем подхващат дейности да създадат своите платформи по-безопасни за потребителите. Неприемливо е обаче, че тези дейности към момента не са напълно приключени и лишават толкоз доста време. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР