Социалната мрежа X въведе нов подход за проверка на акаунтите

...
Социалната мрежа X въведе нов подход за проверка на акаунтите
Коментари Харесай

Социалната мрежа X въвежда задължителна проверка на самоличността с помощта на паспорт

Социалната мрежа X вкара нов метод за инспекция на сметките при платените клиенти, позволявайки им да потвърдят самоличността си благодарение на издадени от държавното управление документи. Тази мярка има за цел да отбрани потребителите от подправени сметки, чиито притежатели се показват за други хора.

Администрацията на обществената мрежа X си резервира правото да изиска от потребителя държавен паспорт, потвърждаващ неговата идентичност, в случай че е належащо, както е посочено в обновената „ Политика за верификация “ на платформата. Компанията ще изследва спомагателни ограничения за отбрана на потребителите от спам, евентуално рискови сметки и неуместно наличие за другите възрастови категории.

Колко време ще се съхраняват персоналните данни?

Като част от обновената стратегия за верификация, X си партнира с израелската компания AU10TIX, която има право да съхранява до 30 дни цялата информация за автентикация на потребителя, в това число и моментните фотоси на техните документи и биометрични данни. Това изяснява включването на биометрични данни в политиката за дискретност на Network X, която беше актуализирана в края на август.

Какви са преимуществата за към този момент верифицираните консуматори?

За потребителите на X, които имат заплатен абонамент и са удостоверили самоличността си благодарение на държавни документи, мрежата дава обещание редица преимущества, в това число предпочитана поддръжка, банален развой на инспекция и повече варианти за смяна на техния профил — някои от които са в развой на разработка. Фактът за потвърждаване на самоличността също ще бъде отразен в профила.

В кои случаи е належащо даване на персонални документи?

В някои случаи администрацията на мрежата планува многократна инспекция благодарение на документи. Например, при смяна на името на акаунта, неговата цел, смяна на собствеността или за задачите на сигурността. Трябва да се означи, че жителите на „ доста страни “ могат да дават паспорти, само че не е разгласен цялостният лист на страните. Важно е да се подчертае, че жителите на Европейския съюз, Европейското икономическо пространство и Обединеното кралство не са включени в това приложение заради строгите закони за отбрана на персоналните данни. X възнамерява да разшири обсега на тази стратегия в бъдеще.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР