Социалната мрежа X, известна доскоро като Twitter, планира да предостави

...
Социалната мрежа X, известна доскоро като Twitter, планира да предостави
Коментари Харесай

Напред към суперприложение: Илон Мъск обяви пускането на аудио и видео разговори в X

Социалната мрежа X, известна до неотдавна като Twitter, възнамерява да даде опция за осъществяване на видео и аудио диалози. Ходът е част от напъните на притежателя ѝ Илон Мъск да сътвори суперприложение и да тушира конкуренцията на новопоявилия се Threads, платформата на Meta.

Потребителите няма да се нуждаят от телефонен номер за новите аудио и видео функционалности, които ще бъдат налични за iOS на Apple, Android на Гугъл и лични компютри, съобщи Мъск в обява в X в четвъртък.

Video & audio calls coming to X:

- Works on iOS, Android, Mac & PC
- No phone number needed
- X is the effective global address book

That set of factors is unique.
— Elon Musk (@elonmusk) August 31, 2023

Той не уточни периоди за стартирането на услугата.

Неотдавна Мъск ребрандира Twitter като X като част от тактиката си да построи „ приложение за всичко “, предлагащо редица услуги от известия и обществени мрежи до peer-to-peer заплащания.

Визията припомня за приложения като китайското WeChat, японското LINE и корейското KakaoTalk. Споменатите три платформи обаче са местни и с функционалности, съобразени с потребностите на локалните общественост. Предизвикателството пред X/Twitter е да откри работеща формула в световен мащаб. 

Мъск, който продължава да управлява създаването на артикули в X след назначението на нов основен изпълнителен шеф през май, също по този начин упорства да се промени методът, по който се появяват линковете към вести в платформата, което може да подкопае в допълнение медийната промишленост.
Социалната мрежа X взе лиценз за крипто разплащания
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР