Социалната мрежа Facebook заяви, че ще премахне страници и събития,

...
Социалната мрежа Facebook заяви, че ще премахне страници и събития,
Коментари Харесай

Facebook де факто влезе във война с Тръмп - заради протестите срещу щатските мерки за коронавируса

Социалната мрежа Фейсбук съобщи, че ще отстрани страници и събития, призоваващи за организирането на митинги, които нарушават разпоредбите за обществено разграничаване в Съединени американски щати по време на пандемията.
Компанията заяви, че към този момент е премахнала постове и апели за събития против блокадите в Калифорния, Ню Джърси и Небраска след съвещания с щатските управляващи в съответния щат.
Протести против блокадите се организираха в редица щати в Съединени американски щати в неделя, а стотици протестиращите нарушиха ограниченията за обществено разграничаване в контраст на рестриктивните мерки, предопределени да спрат разпространяването на ковид и да спасят животи.
Подобни събития, които " опровергават насоките за обществено разграничаване, не са позволени във Фейсбук ", съобщи представител на компанията.
Пред телевизия ABC, създателят на обществената мрежа Марк Зукърбърг беше запитан дали организацията на митингите против блокадите в платформата съставлява " нездравословна дезинформация ".
" Ние го класифицираме като нездравословна дезинформация и го смъкваме ", сподели Зукърбърг и добави, че дебатите за политиката няма да бъдат задушени.
Премахването на събитията провокира противоположна реакция от страна на консерваторите, измежду които Доналд Тръмп-Младши, който упрекна Фейсбук в нарушение на свободата на словото. Американският президент Доналд Тръмп изрази поддръжка за митингите, като допусна, че " някои губернатори са отишли прекомерно надалеч " при слагането на ограничавания върху живота.
Още: " Сериозна наклонност за понижаване на болестта с COVID-19 в много страни, само че и в доста не е по този начин "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР