Социалната мрежа Facebook планира да развие платформата за транслация на

...
Социалната мрежа Facebook планира да развие платформата за транслация на
Коментари Харесай

Facebook иска да се конкурира с Twitch

Социалната мрежа Фейсбук възнамерява да развие платформата за транслация на видео игри Gaming Creator. При това, тя ще бъде интегрирана в самата мрежа и ще стриймва с резолюция 1080р и периодичност 60 к/с. За спомагателни благоприятни условия, основателите на платформата дават обещание да договарят със основателите на наличие.

Отбелязва се, че Gaming Creator ще бъде фактическото развиване на Фейсбук Live, само че ще подчертава върху игрите. Всъщност, това ще бъде аналога на Twitch. Разработчиците настояват, че Gaming Creator ще разчита на лична огромна публика и привличане на професионални и начинаещи стриймъри благодарение на монетизация. Също по този начин се възнамерява потреблението на Instagram и шлемовете за виртуална действителност на Oculus за осъществяване на стриймове.

Между другото, по-рано Фейсбук към този момент получи изключителни права за лъчение на шампионатите по Dota 2 и CS:GO. Първият опит обаче не беше сполучлив. Турнирът по Dota 2, който се организира преди няколко дни, във Фейсбук го гледаха не повече от 5 хиляди души, до момента в който в личните си канали, стриймърите на Twitch превишаваха 20 хиляди.

Причините за това са няколко. Първо, Valve позволи на стриймърите лъчение на шампионатите по личните си канали. Второ, англоезичните почитатели на известния конгрес Reddit обявиха, че макар всички уверения, че ще употребяват за гледане Фейсбук Watch е трябвало да се премине удостоверение (а не всички сметки във Фейсбук са потвърдени) и се е изисквало инсталиране на плъгина Flash Player, а също на гледането са пречели и досадни банери.

Освен това, съдейки по мненията е имало и проблеми със звука, а самото лъчение е почнало със забавяне.

Поради по-гореизложените аргументи, наподобява разработчиците ще би трябвало съществено да преработят структурата на обществената мрежа, с цел да привлекат почитателите на киберспорта.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР