Социалната изолация заради променя структурата на мозъка ни, сочи проучване,

...
Социалната изолация заради променя структурата на мозъка ни, сочи проучване,
Коментари Харесай

Социалната изолация променя структурата на мозъка ни

Социалната изолираност поради трансформира структурата на мозъка ни, сочи изследване, оповестено в реномираното списание „ Нюролъджи “.

Наблюдават се също промени при когнитивните качества, като обществената изолираност носи опасности от деменция при по-възрастните хора.

Новото изследване е основано на теорията за „ обществения мозък “. Според невролози човешкият мозък е еволюирал основно с помощта на обществените връзки, които сътворяваме. По този метод при тяхната липса, мозъкът страда.

Изследване със скенер и редица проби демонстрират, че хората, които са обществено изолирани, имат по-слаби когнитивни качества, в това число памет и време за реакция, както и по-малък размер сиво вещество в доста елементи от мозъка.

Учените поддържат концепцията здравните управляващи да наблюдават и това дали възрастните хора имат задоволително обществени действия в живота си, тъй като по този метод ще подобрят общото им здравословно положение.

Проучването идва в изключително подобаващ миг, защото последните две години човечеството се бореше с пандемията от COVID-19 основно със обществено разграничаване. Това проучване демонстрира доколко то въздейства на мозъка ни в дълготраен проект.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР