Социалната дейност е кауза и голяма отговорност към обществото. Затова

...
Социалната дейност е кауза и голяма отговорност към обществото. Затова
Коментари Харесай

Павел Михайлов: Разкриваме нова яслена група и детска кухня в Златитрап


Социалната активност е идея и огромна отговорност към обществото. Затова през миналия четиригодишен интервал на ръководство заложихме на мощна обществена политика. Заради бързо възходящото население  община „ Родопи “ има хронична потребност от нови детски градини и ясли и разширение на  училища. Това съобщи претендентът за кмет на община „ Родопи “, повдигнат за втори мандат от МК  „ Българска социалистическа партия ЗА БЪЛГАРИЯ " /БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, ЛЕВИЦАТА И БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД “.

Още в края на първия мандат на Павел Михайлов стартира ремонт в постройката на детска градина „ Първи юни “ в село Златитрап. Реконструкцията ще бъде осъществена на стадии, като сега текат строително-монтажни работи на първия етаж в детското заведение. Там ще бъдат обособени пространства за откриване на една яслена група, със спално помещение, занималня и хигиеничен възел.

Най-малките поданици на селото към този момент ще могат да получават по три ястия на ден, всяко от които по 150 грама. Пунктът за разпределяне на храна стартира да работи. Той е с потенциал 50 деца  от 10 месеца до 3 години, които не посещават детска градина. За дневния дял родителите заплащат цена от символичния 1 лев.

Осъществен беше ремонт за близо половин милион лв. на един от стратегическите и извънредно значим за жителите обект – улица „ 5-та “. Тя е с дължина над километър, само че беше в плачевно положение, въпреки да е съществена пътна артерия.  Асфалтирана е улица „ 37-та “. Направена е рехабилитация на ул. „ 44-та “.  Извършен е главен ремонт с замяна на тръбопровод на улица „ 17-та “.

Павел Михайлов изясни, че още при започване на мандата селото се снабди с първата си детска площадка, ситуирана в парка.  В двора на читалището беше построен фитнес навън, а децата в детската градина се радват на нови уреди за игра. По време на мандата беше изработен ремонт на покрива на детската градина и отоплителната апаратура в кметството. 



Беше подложен павилион за пенсионерския клуб, където възрастните хора към този момент имат уютно място за срещи.  Общината получи подпомагане от Областно пътно управление  за асфалтиране на пътя от околовръстното шосе до входа на селото. На среща с регионалния шеф беше разисквана опцията за слагане на нова светофарна уредба, която ще контролира придвижването на околовръстното шосе  при кръстовището за село Златитрап и квартал „ Прослав “.

Проектира се и ще бъде построено мини футболно игрище с изкуствено затревяване. 

Близо 200 остарели улични лампи в селото бяха заменени с ново енергоспестяващо LED осветление.

Вложените средства за ремонт на улици и здания, и за създаване на нови обекти в селото са на стойност 1 202 487 лв..

Социалната политика също е част от работата на претендента за кмет на община „ Родопи “ за втори мандат Павел Михайлов и неговият екип.

14 души в село Златитрап  всеки ден получават топла храна по план „ Топъл обяд в община Родопи “.

6 души персонални асистенти поставят грижа за 5 нуждаещи се лица за осъществяване на действия, отговарящи на самостоятелните потребности от персонален, домакински или обществен характер  по Механизъм за персонална помощ. 2 души получават поддръжка по план „ Грижа в дома “.

С спомагателни дотации и средства за осъществяване на събития беше подкрепена активността на читалището в селото. С пъстра фолклорна стратегия Златитрап отбелязва обичайния си събор по случай храмовия празник  на Св. Влкм. Марина. Всяка година селото е хазаин на маскарадни игри и кукерско шествие във връзка Сирни Заговезни.

В Златитрап съществени вложения не бяха  правени с години. Вярвам, че показахме на хората, че работим и желаеме да работим за тях. И върнахме тяхното доверие в институцията, наречена община.

Нека продължим дружно смяната, развиването и просперитета на община „ Родопи “ с номер 68 в трите бюлетини за кмет на община Павел Михайлов, кмет на село Златитрап Светослава Томова  и листата за общински съветници от МК „ Българска социалистическа партия ЗА БЪЛГАРИЯ " /БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, ЛЕВИЦАТА И БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД/ “.

Работим крепко! За положителното на община „ Родопи “!

Купуването и продаването на гласове  е закононарушение!

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР