Социална помощ до 2500 лв. от Фонд Социална закрила“ към

...
Социална помощ до 2500 лв. от Фонд Социална закрила“ към
Коментари Харесай

Една година след наводненията: 73 семейства от Карловско ще получат социална помощ

Социална помощ до 2500 лева от Фонд „ Социална протекция “ към Министерството на труда и обществената политика за закупуване на съоръжение и обзавеждане ще получат 73 семейства от община Карлово, чиито домове пострадаха при наводненията през 2022 година Общата сума, с която фамилиите ще бъдат подкрепени, е 180 620 лева Отпускането на помощите е вследствие на облекчаването на изискванията за приемането им, които МТСП предприе през т.г. за да обезпечи съответна и ефикасна поддръжка за потърпевши при бедствия семейства.
Прочетете още
Помощта от ФСЗ може да бъде употребена единствено за закупуване на ново съоръжение и обзавеждане, когато вследствие на бедствието то е било унищожено. Семействата ще получат поддръжка даже при към този момент закупени уреди и мебели, защото разпоредбите на Фонда разрешават възобновяване на направени разноски, когато те бъдат потвърдени с разходооправдателен документ. Другият метод средствата да бъдат изплатени, е да бъдат преведени непосредствено на доставчика, от който семействата са избрали да пазарят. В този случай би трябвало да показват проформа фактура, а след доставката им и фактура.

През 2023 година досега Управителният съвет на ФСЗ е дал своя вот 208 085 лева за обществена поддръжка на 88 фамилии, потърпевши при бедствията в общините Ботевград, Чепеларе, Маджарово и Карлово. Отпускането на обществената помощ зависи главно от интензивността на общинските администрации, чийто ангажимент е да одобряват, обработят и изпратят заявките на потърпевшите жители до Фонд „ Социална протекция “.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР