Социалистите пак гневни заради парашутистиНинова уреди Кадиев с водаческо място,

...
Социалистите пак гневни заради парашутистиНинова уреди Кадиев с водаческо място,
Коментари Харесай

Мутрите се разпадат, червените пропадат

Социалистите отново гневни поради парашутисти
Нинова уреди Кадиев с водаческо място, махна Гуцанов поради себе си

Хаджигенов е разжалван от поста съпредседател, плюе Дончева

Ден след регистрацията в ЦИК за предварителните парламентарни избори, обединението “Изправи се. Мутри, вън!” е пред следващ разпад, обезпокоеното разясниха пред “Труд” хората на Мая Манолова. Адвокатът Николай Хаджигенов нападна остро водача на “Движение 21” Татяна Дончева за властовите и материалните ѝ упоритости.

“Дончева изиска всичко, тъкмо както го е направила от Българска социалистическа партия. Не сме го приели. Репликирахме обединението без никаква смяна в никаква посока. Търгашите, и освен в политиката, желаят всичко, нашата работа е да не им дадем. Меко казано съм отчаян от старите политици. Нямам високи очаквания”, съобщи Хаджигенов пред Българска национална телевизия.

Партньорите му от Мутрите обаче обясниха реакцията му с обстоятелството, че Хаджигенов е разжалван. Новото съдружно съглашение го изключва като съпредседател на групировката, която ще бъде представлявана еднолично от Мая Манолова.

Хаджигенов заподозрял, че зад отстраняването му от значимия пост стояла Татяна Дончева, която не крие антипатиите си към него. Пак в документа попадала и формулировката, че “Мутри, вън!” стои за финален път в името на обединението. Там било записано, че никоя от обединенията няма право да се цепи в обособена група в Народното събрание.

Последната застраховка се налагала, тъй като в 45-ото Народно заседание хората към Хаджигенов били подготвени да се съюзят и с други партии и да изоставен обединението на Мутрите, видно от препоръчаните промени в Правилника на Народното събрание.

Твърде притеснителна е обстановката и на “Позитано” 20, където през днешния ден алените се събраха на пленум за одобрение на водачите на листи и за избор на ново Изпълнително бюро.

Корнелия Нинова за следващ път сподели, че е подготвена да взема еднолични решения, които са в ущърб на Столетницата, обявиха членове на пленума. От Благоевград структурите въстанаха против водач-парашутист на предните избори, само че Нинова резервира там първото място още веднъж за проф. Георги Михайлов.

В Хасково също не желаеха външен човек като Велизар Енчев, само че за похлупак - там лидер ще бъде Владимир Маринов от АБВ, който е от Пловдив. В Стара Загора социалистите възроптаха пред “Труд”, че Георги Кадиев измества от първото място един от знаковите специалисти на Българска социалистическа партия по обществените въпроси Георги Гьоков.

След тоталния неуспех на протежетата ѝ в София, Нинова резервира водещите позиции на Христо Проданов и Георги Свиленски.

Председателката на Българска социалистическа партия ще води още веднъж в 25 МИР, само че и във Варна. Там от първото място е отстранен Борислав Гуцанов. Във Варна социалистите се сринаха до трета политическа мощ единствено с двама депутати, само че в този момент вътрешната съпротива е безапелационна, че Българска социалистическа партия може да пропадне и до 4-та политическа мощ в цялата страна.

Нови лица във Велико Търново
Структурите на Слави чакат разпореждане от София
Напират и за членове на СИК



Дни преди формалното вписване на кандидат-депутатските листи, крайният период за което е 8 юни, структурите на “Има подобен народ” в страната не знаят кои ще са кандидатите им за вота и чакат разпореждане от София. Варненската листа на “Има подобен народ” ще се реди от националното управление, призна пред “Труд” регионалният координатор на партията Александър Тодоров. “Не знам дали ще има промени и какви ще са те”, добави той. На вота на 4 април листата водеше Слави Трифонов, който обаче не стана народен представител от Варна.

В Народното събрание от морската столица влязоха Любомир Каримански, Бойко Кафеджиев, Ивайло Кожухаров и градският координатор Кирил Симеонов, а Александър Тодоров остана първи под чертата.

“Има си ред за това, чак е несериозно да се задават въпроси за листите”, сподели за “Труд” координаторката на Има Такъв Народ за Пловдив Николина Деспотова.

“Има време за входиране на листите. Зам.-председателят Ивайло Вълчев излезе с коментар по тематиката. Смятам, че работата, която “Има подобен народ” свърши в Народното събрание беше на ниво”, сподели регионалният водач на Има Такъв Народ - Шумен Петър Петров. Има Такъв Народ взе 10 334 гласа - с 1 глас повече от Българска социалистическа партия и завоюва 1 депутатско място от шестте в 30 МИР Шумен.

Нови лица напират да бъдат признати за членове на партията на Слави Трифонов във Велико Търново. Сред новото попълнение е оториноларингологът доцент доктор Асен Куцаров. 42-годишният експерт е и учител в Медицинския лицей в града. В редиците на партията са се влели и хора от туристическия отрасъл като измежду тях е и притежател на хотел.

“Водачът от предходния избор проф. Андрей Чорбанов в случай че бъде поканен от управлението на партията, евентуално и този път ще оглави листата”, разяснява юрист Момчил Иванов, който се пребори за депутатско място в 45-ото Народно заседание.

Той показа още, че в последно време има доста огромен интерес към Секционните изборни комисии (СИК).

“Българско лято” с 9280 подписа в ЦИК
Васил Божков ще води 2 листи, кани за депутати българи от чужбина


Бизнесменът и идеолог на партия “Българско лято” Васил Божков ще е лидер на две листи за предварителния избор. Това разгласи ръководителят на партията Борил Соколов. От “Българско лято” споделиха през днешния ден, че групировката отваря своите листи за сънародниците ни в чужбина за идните парламентарни избори на 11 юли.

“Всеки българин има право и би трябвало да взе участие интензивно в ръководството на страната си, без значение къде се намира.”, разяснява Божков. Работата с българи в чужбина е измежду целите на “Българско лято”, съобщи от своя страна Борил Соколов.

Кандидатите за депутати могат да подадат документи за листите на “Българско лято” онлайн.

От “Българско лято” внесоха в ЦИК и документите за присъединяване в идните парламентарни избори с 9280 подписа, при законово изискуеми 2500.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР