Социалистите отхвърлят управление само с ГЕРБ и ДПС, подкрепа от

...
Социалистите отхвърлят управление само с ГЕРБ и ДПС, подкрепа от
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Не изключваме вариант за подкрепа от Възраждане

Социалистите отхвърлят ръководство единствено с ГЕРБ и Движение за права и свободи, поддръжка от „ Възраждане “ няма да откажат, само че не ги желаят в кабинета
„ Българска социалистическа партия няма да взе участие в коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи “, съобщи пред Нова ТВ Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия.

Той не изключи вид за сформиране на кабинет с поддръжката на „ Възраждане “.

„ Може да се разсъждава за поддръжка, без присъединяване. Но всичко на този стадий са чисти спекулации “, безапелационен беше Вигенин. „ Не може, без да знаем какво се обмисля за първия мандат, да приказваме за третия “, уточни още той.

Той разяснява и опцията да се потърсят „ отцепници ”, които да застанат зад възможен кабинет.

„ Да създадем сходно нещо е все едно да се върнем към обстановката от преди изборите. Мисля, че не е съществено. При нас това не е допустимо. Няма представител на Българска социалистическа партия, който да се върже на подобен сюжет. Вероятно това, което декларирахме, и ще бъде доказано в събота, е че няма по какъв начин да влезем в коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това значи и неподкрепа към усилието, което може да направи ГЕРБ за сформиране на кабинет. А за втори и трети мандат – ще се съберем и ще обсъдим ”, сподели още членът на левицата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР