Социалистите напомниха, че споразумението за управление не изключва изграждане на

...
Социалистите напомниха, че споразумението за управление не изключва изграждане на
Коментари Харесай

БСП ядосани на Кирил Петков заради АЕЦ „Белене“

Социалистите подсетиха, че съглашението за ръководство не изключва създаване на централата
Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия рано тази заран излезе с позиция във връзка неколкократните обществените изяви на Кирил Петков по отношение на построяването на АЕЦ „ Белене “. Социалистите приканиха съдружни си сътрудници да се придържат прецизно към текста на подписаното посред им съглашение.

„ Изхождайки от подписаното Споразумение за взаимно ръководство на Република България в интервала 2021-2025 година в частта „ Енергетика “, заявяваме следното: Българска социалистическа партия се придържа прецизно към текста на Споразумението. Необходимостта от създаване на нови нуклеарни мощности, уточняването на вида на реакторите и площадките, да се реши след самостоятелен експертен разбор, който да е обществен и на база икономическа целенасоченост, най-ниска цена и време за създаване. Този текст не изключва и построяването на АЕЦ „ Белене “. Призоваваме съдружните сътрудници да се придържат към подписаното съглашение “, пишат от Изпълнителното бюро.

В една от последните изяви по тематиката Кирил Петков даде да се разбере, че няма да се строи „ Белене “, а ще се мисли за нови реактори в АЕЦ „ Козлодуй “.

Пред бТВ той назова плана „ локва “ и изясни, че „ Мариците “ ще бъдат непокътнати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР