Социалисти предлагат конгреса да не констатира оставката на Корнелия НиноваЧервените

...
Социалисти предлагат конгреса да не констатира оставката на Корнелия НиноваЧервените
Коментари Харесай

Изборите в БСП може да се отложат

Социалисти оферират конгреса да не установи оставката на Корнелия Нинова
Червените желаят диспути за “оздравяването и укрепването на партията”

Преброяват делегати със зелен документ

Заседанието на 50-я конгрес на Българска социалистическа партия може да реши, че не е належащо партията в този миг да влиза в предварителни директни избори за ръководител на партията поради подадената оставка на Корнелия Нинова и тя да остане на поста си.

Това оповестиха пред “Труд” делегати от разнообразни области в страната, които идват довечера за най-висшия конгрес на левицата в НДК тази събота. Структури по места са подготвили заявления и обръщения, с които приканват конгресът на Българска социалистическа партия да не установи оставката на Нинова. Като мотив против нов директен избор за ръководител социалисти показват, че по този начин ще станат “съучастници на подмолни сили”, които целят отстраняването на Нинова от поста ѝ.

Социалистите обаче ще желаят да се дебатира “оздравяването и укрепването на БСП”.

Над 900 са делегатите на форума, а нощес до късно от регионалните централи обобщаваха присъстващите със зелен документ, карантинираните и заболели делегати.

Ако конгресът не одобри оставката и не разпореди на Националния съвет да насрочи дата за директния избор за ръководител, то делегатите ще изслушат отчета на Нинова, а по-късно ще прегледат и останалите документи на конгреса. Както към този момент “Труд” заяви, при нови избори датата би трябвало да е не по-рано от 60 дни след съботния конгрес.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР