Социален проект на община Карлово дава шанс на възрастни хора

...
Социален проект на община Карлово дава шанс на възрастни хора
Коментари Харесай

В Карлово тръгва патронаж за хора с увреждания

Социален план на община Карлово дава късмет на възрастни хора с увреждания да получат патронажна грижа. Вече се събират документите на нуждаещите се лица, по плана се търсят и претенденти, които да правят дейностите.

Проект „ Помогни на възрастни хора и лица с увреждания в община Карлово “, финансиран по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси ” 2014-2020 година

Според потребността на обгрижваното лице искащите да работят по плана ще правят социално-битови, медицински и здравни грижи или психическа поддръжка и консултиране.

Социално-битови действия включват поддържане на персоналната хигиена (обличане, събличане, къпане, миене, бръснене, замяна на бельо). Работещите по патронажната грижа ще поддържат на хигиена в помещението, което потребителят населява, ще закупува хранителни артикули и движимости от първа нужда, ще спомага при подготвяне на храна, съгласно здравословното положение на лицето, ще оказва помощ при хранене, подпомагане за закупуване на лекарства; възнаграждение на битови сметки (със средства на потребителя).

Проектът дава също по този начин медицински и здравни грижи като премерване, регистрация и оценяване на витални показатели; осъществяване на разнообразни манипулации; осъществяване на профилактика в региона на хигиената и на самостоятелното здраве; образование в прилагане на помощни средства, съоръжения и уреди за напредване.

Патронажна грижа се планува и за хора с увреждания, които се нуждаят от психическа поддръжка и консултиране. Работещите по плана ще оказват също по този начин психическа поддръжка за превъзмогване на обществената изолация; даване на психическа консултация на лицата и фамилиите, полагащи грижа за възрастни хора и лица с увреждания.

Целевите групи, които попадат в обсега на услугите, са лица на възраст над 65 години, хора с увреждания, както и фамилии и близки на възрастните хора и лицата с увреждания.

Желаещите да работят по плана ще би трябвало да подадат заявление по пример, декларация а осведомено единодушие и документи за идентичност и още няколко типа документи, които се изискват за назначение.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР