Социалдемократът Борис Писториус ще бъде новият министър на отбраната на

...
Социалдемократът Борис Писториус ще бъде новият министър на отбраната на
Коментари Харесай

Германия избра нов министър на отбраната

Социалдемократът Борис Писториус ще бъде новият министър на защитата на Германия, оповестяват сп. " Шпигел " и публичната телевизия АРД.

Ветеранът ще размени на поста Кристине Ламбрехт, която вчера подаде оставка.

Писториус е вътрешен министър на федерална провинция Долна Саксония от 2013 година, а преди този момент е бил кмет на град Оснабрюк.

Предишният боен министър беше необятно подложена на критика от опозиционните партии за това, че не съумя да покаже водачество, пренебрегна тежките проблеми във въоръжените сили на Германия и се забави с доставките на оръжие за Украйна. Кристине Ламбрехт беше министър на защитата, откогато Олаф Шолц стана канцлер през декември 2021 година

Нейният 62-годишнен правоприемник ще би трябвало да се заеме с плана за модернизиране на немската армия и да разшири военните доставки за Киев на фона на войната на Русия.

Писториус бързо ще бъде хвърлен в дълбокото като министър на защитата. Тази седмица той би трябвало да посрещне своя американски сътрудник Лойд Остин, който ще посети Берлин, след което ще бъде хазаин на среща на съдружниците във военновъздушната база " Рамщайн " в Западна Германия. В неделя държавните управления на Германия и Франция ще проведат двустранни договаряния, които включват и среща на взаимния съвет за сигурност на страните.

Германското държавно управление е изправено пред възходящ напън да направи още една забележителна стъпка във връзка с военната помощ за Украйна, като даде единодушие за доставка на бойни танкове " Леопард 2 ". По-рано този месец Берлин се съгласи да даде на Киев 40 бронетранспортьора " Мардер " и ракетна батарея " Пейтриът ".

През последните месеци Германия даде на Украйна забележителна поддръжка, в това число гаубици, самоходни противовъздушни оръдия " Гепард " и първата от четирите ракетни системи земя-въздух IRIS-T. Критиците, в това число някои от ръководещата коалиция, обаче от дълго време се оплакват от хипотетично съмнение от страна на Шолц да усили помощта.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР