Соня Йончева - българската прима, която покори оперните сцени по

...
Соня Йончева - българската прима, която покори оперните сцени по
Коментари Харесай

Световната Соня Йончева гостува в зала "България" с арии на Пучини

Соня Йончева - българската прима, която покори оперните подиуми по света, идва за концерт със Софийската филхармония на 15 ноември. Под диригентството на маестро Найден Тодоров тя ще показа арии из опери на Джакомо Пучини. Партньор в дуетите ще й бъде младият тенор Михаил Михайлов - лауреат на състезанието " Гена Димитрова ".

Звездата на Соня Йончева свети на сцените на Метрополитън опера, Кралската опера " Ковънт Гардън ", " Ла Скала ", Баварската опера, Берлинската, Виенската и Парижката опера. Само за няколко години тя се трансформира в едно от най-търсените сопрани. Партнира си с актьори като Пласидо Доминго, Дмитрий Хворостовски, Стинг, Йонас Кауфман, Томас Хемпсън, Антонио Папано. Богатият й репертоар се разгръща от барока до произведения от Моцарт, Чайковски и Пучини. 

Българката е от дребното актьори в историята на Метрополитън опера, които в един сезон вземат участие в три спектакъла, всеки един от които излъчен онлайн в 2000 кинотеатъра по целия свят. Нейната Виолета е наречена " най-хубавата от времето на Мария Калас ". Соня е и единствената оперна певица след Калас, която е поканена от " Ла Скала " да изпее главната партия в рядко изпълняваната опера на Белини " Пиратът ".

През 2015 година Соня пя на сцената на зала " България " под диригентството на брачна половинка си Доминго Хиндоян. През 2017 година тя показа своята Вердиева стратегия за първи път в зала 1 на НДК, още веднъж в компанията на брачна половинка си. Миналата година Соня беше част от концерта на Софийската филхармония в една от най-престижните зали - зала БОЗАР в Брюксел, във връзка поемането на председателството на Съвета на Европейски Съюз от България под диригентството на маестро Найден Тодоров.

Само преди седмици Соня стана майка на очарователната София, която дружно с батко си ще пътува за България.

Билетите за концерта на 15 ноември от дълго време са изчерпани. В деня на концерта Софийската филхармония ще пусне лимитирано количество правостоящи места, които ще могат да бъдат закупени на касата на зала " България ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР