Sony съобщи, че печалбата й за тримесечието юли-септември е спаднала

...
Sony съобщи, че печалбата й за тримесечието юли-септември е спаднала
Коментари Харесай

Печалбите на японската Sony, засегната от продължителна холивудска стачка

Sony заяви, че облагата й за тримесечието юли-септември е спаднала с 29% по отношение на година по-рано, като вреди от стачка във филмовия бранш се компенсира от удобния обменен курс

От ЮРИ КАГЕЯМА AP бизнес публицист 9 ноември 2023 година, 3:29 ч.

ТОКИО -- Печалбата на Sony спадна 29% по отношение на година по-рано през юли-септември, защото вредите от стачка във филмовия бранш компенсират облагите от удобен обменен курс, сподели в четвъртък японската компания за електроника и развлечения.

Тримесечната облага на основаната в Токио Sony Corp. възлиза на 200 милиарда йени ($1,3 милиарда), което е спад от 282 милиарда йени година по-рано.

Тримесечно продажбите са нарастнали с 11% до 2,7 трилиона йени (18 милиарда долара), с облаги във видеоигрите, датчиците за изображения и музикалните интервенции и слабостта на финансовите и развлекателните софтуерни услуги.

Продължителната стачка на артисти и сценаристи се отрази на филмовия бизнес на Sony. Споразумение беше реализирано късно в сряда, което постави завършек на най-дългата стачка за кино и телевизионни артисти.

Ръководителите на Sony приветстваха договорката, само че предизвестиха да не чакат неотложно възобновяване на облагата, защото се очакваше маркетинговите разноски да се покачат, откакто повече филми стартират да се движат през линията за издаване в кината.

Тригодишният контракт към момента би трябвало да бъде утвърден от борда на Гилдията на екранните артисти – Американската федерация на телевизионните и радио актьори и нейните членове през идващите дни. Но профсъюзните водачи оповестиха, че стачката е завършила в 00:01 сутринта в четвъртък.

Част от вредите от стачката са били обезщетени от удобен обменен курс, съгласно Sony, която прави машини за игри PlayStation, филми за Spider-Man и роботизирани кучета Aibo.

Японската йена понижава в последно време, като се търгува на към 150 йени за $, а слабата йена е плюс за експортьори като Sony, когато репатрират приходите си в чужбина.

Sony сподели, че до момента е продала 40 милиона конзоли за видеоигри PlayStation 5. В музикалното му звено измежду последните най-печеливши издания бяха „ Utopia “ на Травис Скот, албумът „ SOS “ на SZA и „ Harry's House “ на Хари Стайлс.

Sony увеличи прогнозата си за облага за цялата година до 880 милиарда йени (5,8 милиарда долара) от по-ранна прогноза за облага от 860 милиарда йени (5,7 долара). Това е по-малко от облагата, записана през миналата година от 1 трилион йени.

___

Юри Кагеяма е в X, по-рано Twitter https://twitter.com/yurikageyama

Водещи истории

Ники Хейли се бие с Рамасвами и ДеСантис и още 4 извода от републиканския спор

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР