Sony Interactive Entertainment съобщи за сериозен пробив в сигурността, дължащ

...
Sony Interactive Entertainment съобщи за сериозен пробив в сигурността, дължащ
Коментари Харесай

Хакери са откраднали личните данни на хиляди служители на Sony чрез уязвимост от типа „нулев ден“

Sony Interactive Entertainment заяви за сериозен пробив в сигурността, дължащ се на компрометиране на компютърните мрежи на компанията от нападатели, употребяващи уязвимостта нулев ден „ CVE-2023-34362 “ в платформата MOVEit Transfer. Компанията е уведомила почти 6800 лица, в това число сегашни и някогашни чиновници и членове на техните фамилии.

В известието се показва, че хакерската офанзива е осъществена на 28 май, 3 дни преди Progress Software (доставчик на MOVEit) да уведоми Sony за уязвимостта, само че тя е открита при започване на юни.

„ На 2 юни 2023 година открихме неразрешени изтегляния, неотложно деактивирахме платформата и отстранихме уязвимостта. “

заявиха от Sony Interactive Entertainment

От Sony означиха също, че хакването е било лимитирано до съответна софтуерна платформа и не е засегнало други системи, както и че е известена полицията и е почнало следствие на случая с присъединяване на специалисти по киберсигурност.

В края на предишния месец хакерски конгреси оповестиха за друга хакерска офанзива против системите на Sony, вследствие на която са били откраднати 3,14 GB. Изтеклите данни, съхранявани от най-малко двама обособени хакери, съдържаха подробна информация за платформата SonarQube, документите, Creators Cloud, политиките за реакция при произшествия, емулатора на устройства за генериране на лицензи и други

Компанията удостовери хакерската офанзива пред BleepingComputer, като означи, че благодарение на външни специалисти е открита интензивност на един сървър, ситуиран в Япония, който се употребява за вътрешни проби на разнообразни технологии и услуги.

Sony е изключила този сървър за времето на следствието. Съобщава се, че няма данни на този сървър да се съхраняват данни на клиенти и бизнес сътрудници или да са били наранени други системи на компанията. Не е имало и неподходящо влияние върху Sony.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР