Сомалийската ислямистка групировка Аш Шабаб, която е клон на световната

...
Сомалийската ислямистка групировка Аш Шабаб, която е клон на световната
Коментари Харесай

Клон на Ал Кайда пое отговорността за атаките в столицата на Сомалия


Сомалийската ислямистка формация " Аш Шабаб ", която е клон на международната терористична мрежа " Ал Кайда ", пое отговорността за двете офанзиви с коли-бомби в столицата на източноафриканската страна в събота, при които починаха минимум 100 души, а към 300 бяха ранени, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Първата от детонациите порази министерството на образованието наоколо до оживено кръстовище в Могадишу. Вторият гърмеж настъпи, откакто дойдоха коли за спешна помощ и се събраха хора, с цел да оказват помощ на потърпевшите

В известие на " Аш Шабаб " се споделя, че просветното министерство е в центъра на " война против мозъците " и учи сомалийските деца, като употребява учредена на християнството образователна стратегия.

" Аш Шабаб ", която се пробва да смъкна държавното управление и да откри лична власт, учредена на последна интерпретация на ислямския закон, постоянно прави набези в Могадишу и други места в страната.

Терористичните набези в събота бяха наказани от Организация на обединените нации, Съединени американски щати, Африканския съюз, Световната здравна организация.

Това са най-кървавите набези в Сомалия след гърмежа на камион, претрупан с експлозиви на същото кръстовище през октомври 2017 година, когато починаха над 500 души.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР