Солта притежава много повече приложения от това в кулинарната и

...
Солта притежава много повече приложения от това в кулинарната и
Коментари Харесай

10 тайни приложения на солта, за които не знаете

Солта има доста повече приложения от това в кулинарната и козметичната сфера? Обикновената готварска сол може елементарно да размени доста почистващи препарати за общо разчистване на дома, тъй като може да се употребява за елементарно заличаване на мазнини от тигана, остарели петна от кафе, водни следи и даже петна от пот по облеклата. Солта работи като абразивно и антибактериално средство.
1. Почистете хладилника
Вече не понасяте тази ужасна миризма на ледник? Елеметарната сол ще ни помогне: в купа смесете вода, сол и сода. Избършете вътрешността на хладилника със сместа - тя качествено ще отстрани неприятната миризма.
2. Отстранете ръждата
Ръждата към този момент не би трябвало да ви тревожио, когато знаете този ефикасен трик: Смесете солта с лимонен сок и я поръсете върху петна от наслойка. Оставете да постои малко, тръкнете с гъба и вечно забравете за часовете триене на ръждата.
3. Почистете кафеварката
За да избършете старите петна от кафе от кафеварката, напълнете я със композиция от лед и сол. Разбъркайте пламенно леда с лъжица, увеличавайки триенето, изплакнете тенджерата за кафе с малко вода и петната са изчезнали! Големите чаши за кафе от стъкло могат да бъдат третирани по същия метод.
4. Премахнете петна от вино
О, не, някой е разлял алено вино върху обичаното ви одеяло! Поръсете допустимо най-вече сол върху петното със светкавична скорост и го оставете да престои известно време. Солта ще поеме непотребното вино и по-късно петното може елементарно да бъде отстранено в пералнята, като накиснете текстила в студена вода за 30 минути.
5. Махнете мазнината от тигана
Поръсете го върху нечистата повърхнина, разтрийте деликатно с хартиена забрадка и повторете, както събитията постановат.
 ИЗУМИТЕЛНО:Поръсете яйцето със сол и то ще изчезне ИЗУМИТЕЛНО:Поръсете яйцето със сол и то ще изчезне
Всяка стопанка е изпадала в обстановка, в която й се постанова да в профил счупено яйце от пода. Това е едно от най-неприятните неща, които...
6. Изтъркайте петната от водата
Водните петна върху обичаната ви дървена маса могат просто да ви побъркат! Смесете сол и растително масло в чаша, деликатно избършете капките, като внимавате да не повредите лака и се насладете на резултата.
7. Премахнете петна от пот
За почистващата примес ще ви трябват 4 с.л. сол в 250 мл вряла вода. Смесете съставките и избършете мятото с гъба, напоена с разтвора - петната ще излязат бързо и елементарно.
8. Премахнете петна от кръв
 Захар, сол и кофеин - врагове на спокойствието? Захар, сол и кофеин - врагове на спокойствието?
Ако живеете в продължителен стрес или тревога, можете да се преборите с терапия, медитация, йога, само че и с вярно хранене. Безпокойството...
Накиснете тъканта в студена подсолена вода, изплакнете петното в топла сапунена вода и сварете петното след изпиране - няма да останат петна.
9. Защитете се от мравки
Мравките не обичат да вървят по сол, тъй че ще я заобикалят непременно. Поръсете сол върху вратите, рамките на прозорците и на всички места, където мравките се пробват да ви посетят.
10. Избелвайте зъбите си
Приложете сол за съвършената бяла усмивка. Комбинирайте сол и сода 1:2. Загребете част от сместа с четката за зъби и деликатно разтрийте зъбите си. Полезно е да миете зъбите си с тази примес 2-3 пъти седмично и след 2 седмици към този момент ще забележите забележима разлика!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР