Солта е най-използваната подправка в кухнята, присъства във всеки дом

...
Солта е най-използваната подправка в кухнята, присъства във всеки дом
Коментари Харесай

Признаците, че прекалявате със солта

Солта е най-използваната фалшификация в кухнята, участва във всеки дом и се употребява за съвсем всяко ядене. Това постоянно води до невъздържание с нея, което не е по никакъв начин целесъобразно. Всъщност изцяло иронично, солта се счита за щета, само че отново е най-използвана. Всеки взема решение за себе си дали да я ограничи в менюто. Според специалистите цялостното изключване от менюто също не е целесъобразно, тъй като солите спомага за преноса на сигнали от мозъка до нервите, мускулите и органите. Така че ви предлагаме да видите кои са признаците, че прекалявате със солта – в случай че имате някой от тях, може би е време да намалите количеството на одобряваната сол.

Доста постоянно хапвате подготвени и модифицирани храни – в тях се съдържат огромни количества сол. Всяко пакетче чипс, снакс или друга храна има толкоз доста сол, чието тъкмо количество няма по какъв начин да разберете. Затова е целесъобразно да хапвате домашно подготвен чипс и каквато и да е друга храна, тъй като знаете какъв брой сол сте поставили вътре.
 Защо опитните градинари употребяват сол в градината? Защо опитните градинари употребяват сол в градината?
От хилядолетия са известни изгодите от солта освен в храненето и козметиката. Тя се употребява необятно за отбрана на растенията в градинат...

Дефицит на вода – в случай че ядете доста сол, това кара организма да изчерпва запасите от вода и евентуално ще се чувствате жадни непрестанно. Тогава настава дехидратация в организма, тъй като сте прекалили със солта. Оттам може да получите проблеми със стомаха, главоболие, газове и други. В никакъв случай не добавяйте и алкохол, тъй като със несъмнено ще имате недостиг на вода.

Подут стомах – както и лице, крайници, талия, тежест в тези области – това е знак за невъздържание със солта. Може заран се забелязвали по какъв начин не се чувствате удобно в тялото си. Това се получава поради задържането на непотребни течности в организма, които спомага и за покачването на килограми, с изключение на за всичко останало. За да се върнете към естественото си положение, преустановете или най-малко ограничете солта в менюто си.

Чувствителност към усети – ще забележите смяна при метода, по който усещате усета на храната, тъй като вкусовите ви рецептори привикват към солта. Вероятно храна без сол ще ви се коства напряко ужасна. Ако потърпите известно време обаче, ще видите по какъв начин продуктите още веднъж имат усет и той ви подхожда.

Стомашни проблеми – прекомерната консумация на сол може да докара до поява на стомашен дискомфорт. Солта усилва равнищата на бактерия в стомаха, която може да аргументи гастрит и язва. Освен това не се учудвайте, в случай че получавате киселини, гадене или повръщане, откакто прекалите със солта.
 Премахни отрицателната сила от вкъщи си с малко сол Премахни отрицателната сила от вкъщи си с малко сол
Солта е единственото естествено вещество, което използваме в първичния си тип и което е концентрирало силата на Земята. Знаете л...

Високо кръвно – в случай че сте от хората, които имат високо кръвно налягане, наложително ограничете потреблението на сол, защото тя спомага за покачването на кръвното. Освен това задържането на вода в организма, което също се предизвиква от солта, води до затрудняване на функционалността на кръвоносните съдове и сърцето.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР