Солената финансова санкция на Франк Рибери заради псувните в интернет

...
Солената финансова санкция на Франк Рибери заради псувните в интернет
Коментари Харесай

Пияници и побойници - звездите на Байерн винаги си плащат

Солената финансова глоба на Франк Рибери поради псувните в интернет не е първият случай, в който управлението на Байерн (Мюнхен) глобява собствен футболист.

Ветеранът изригна със полови закани към " майките, бабите и цялото родословие " на всеки собствен критик, откакто беше оплют в хабене на 1200 евро за позлатена пържола. Ден по-късно Байерн удостовери, че постанова висока санкция, без да прецизира нейния размер.

 Снимка 385617

Авторитетната немска телевизия Sport1 върна лентата обратно и напомни всички случаи за последните две десетилетия, в които звездите на Байерн са били глобени финансово поради изцепки.

През 1997 година ексцентрикът Марио Баслер беше одрусан с 10 000 немски марки, тъй като разкритикува обществено тактиката на треньора Джовани Трапатони. Година по-късно Баслер трябваше да заплати на клуба същата сума, тъй като беше хванат да танцува и пие в 4 часа сутринта в дискотека, откакто на предния ден беше освободен от занимания, защото... се чувствал зле.

 Марио Баслер: Възхищавах се на Йордан Лечков
Марио Баслер: Възхищавах се на Йордан Лечков

" Бала беше топ "

Изцепките на Баслер сякаш нямаха край. Талантливият Марио, който призна, че е играл на финала в Шампионската лига през 1999 година против Манчестър Юнайтед (именно той открива резултата от директен свободен удар) на 10 бири, които е пил до 4 часа сутринта, беше изритан от Байерн месеци по-късно.

Той беше експерт по директни свободни удари и един от дребното футболисти в света, който е вкарвал два пъти непосредствено от корнер в публични мачове. Но буйната му кръв го лиши от опцията да реализира още по-големи триумфи с Байерн и с националния тим на Германия. През ноември 1999 година Баслер участваше в сборичкване в дискотека, дружно с аварийния вратар на баварците Свен Шойер, изкарал 11 години в тима. Този път нямаше финансова глоба - клубът непосредствено ги изгони. По думи на мениджъра по това време Ули Хьонес, гафовете на Марио са били безчет и чашата на търпението е преляла.

 Снимка 278152

През 1998 година още един немец с гореща кръв беше скастрен от босовете. Става дума за някогашния капитан на клуба Щефан Ефенберг , който трябваше да заплати същата сума, тъй като беше заловен да кара пийнал. " Тигъра " Ефе обаче не спря дотук и две години по-късно участваше в сборичкване в дискотека, което облекчи бюджета на Байерн с 50 000 марки. Чепатият му темперамент не го задържа дълго време на " Олимпиащадион " и Щефан си потегли след два сезона.

 Снимка 361830
Източник:

В края на предишния век бекът Бишенте Лизаразу беше одрусан с 10 000 марки, тъй като се сби на подготовка с Лотар Матеус. Три години по-късно дребният, само че борбен французин беше санкциониран със същата сума в евро, тъй като налетя на сегашния треньор на мюнхенци Нико Ковач.

10 000 евро заплати и Сами Кофур поради това, че насини окото на съотборника си Торстен Финк. Куриозното е, че Финк се опита да предотврати пердах сред тъмнокожия бабанка и Йенс Йеремис след сдърпване сред последните двама на подготовка.

 Снимка 334557
Източник:

Дори именитият някогашен вратар Оливер Кан не се размина без санкция. През 2002 година и той олекна с 10 000 евро поради ваучър в дискотека. Година по-късно звездата в предни позиции Михаел Балак разкритикува наставника Отмар Хитцфелд обществено и заплати 25 000 евро. С 10 000 евро поради мнения по адрес на треньора мина Клаудио Писаро.

През 2003 година младежът Бастиан Швайнщайгер заплаща 15 000 евро поради неспазване на режима и посещаване на дискотека. Сумата не наподобява огромна, само че по това време е цялата месечна заплата на 18-годишния Басти.

 Снимка 238766
Източник:

След 0:0 с Дуисбург през 2007 година Оливер Кан разкритикува Франк Рибери и Лука Тони , а по-късно си потегли прибързано от коледното празненство на тима. Резултатът: - 25 000 евро и един мач наказване. Самият Тони заплати 25 000 през 2009 година, тъй като напусна стадиона след промяната си против Шалке, а след това оплю треньора Луис ван Гаал . Нещо повече - италианецът беше изпъден и повече не облече екипа на клуба.

 Снимка 235534
Източник:

Най-високата санкция за изненада на мнозина беше платена от давания за образец някогашен капитан Филип Лам . През 2009 година бекът разкритикува философията на игра на Байерн в обстойно изявление за вестник " Зюддойче Цайтунг ". По неофициална информация германецът е платил най-малко 50 000 евро.

Същата сума беше отнета от сметката на Рибери през 2012 година, тъй като Франк удари с пестник съотборника си Ариен Робен. Скандалната преживелица се разиграва на почивката на мача с " белия балет " през април, а холандецът получи за спомен синина под окото. През последните години двамата ветерани стоплиха връзките си и показват съвместен почит.

 Снимка 261109
Източник:

Изцепките на звездите на Байерн през годините обаче са константа и по тази причина немските медии постоянно назовават клуба " ФК Холивуд ". Кой ще е новият епизод от поредицата? Предстои да разберем. Едно е несъмнено - няма да е скучно. Защото звездите на Байерн съвсем постоянно са по едно и също време доста надарени и също толкоз луди.

 Байерн (Мюнхен) глобява псуващия Рибери
Байерн (Мюнхен) глобява псуващия Рибери

" Не дава добър образец на нашите почитатели ", скастри гол Хасан Салихамиджич
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР