SolCold разработи уникално филмово покритие, което може активно да охлажда

...
SolCold разработи уникално филмово покритие, което може активно да охлажда
Коментари Харесай

Покритие на купето, което охлажда интериора на автомобил без климатик

SolCold създаде неповторимо кино покритие, което може интензивно да охлажда интериора на автомобила. Фолиото се състои от четири пласта и заради специфичната им композиция на слънце отделя топлота с по-голям интензитет, в сравнение с получава. Така се реализира охлаждащ резултат, а температурната разлика в салона на автомобила със така и така фолио може да доближи до 70 %.

Израелският стартъп SolCold работи върху " студения филм " от януари 2016 година и дава обещание да го пусне в комерсиалната мрежа идната есен. Фолиото, както към този момент споменахме, се състои от няколко пласта, като неговата работа се основава на по този начин наречената антистоксова флуоресценция. На слънце материалът отделя топлота с по-голям интензитет, в сравнение с получава. Бързата загуба на сила е съпроводена от изстудяване и в случай че такова покритие се употребява, да речем, в кола, ще бъде допустимо да се откажете от климатика.

Засега SolCold употребява фолио от първо потомство с охлаждащ потенциал от 100 вата на 0.3 квадратни метра. В бъдеще характерностите, несъмнено, ще станат по-добри, а компанията също по този начин ще трансформира нововъведението и в тъкън и ще направи от него охлаждащи облекла.

За да показва технологията, стартъпът се сплоти с Volkswagen и облепи елементарното Polo. Този автомобил и колата без покритие бяха изкарани в пустинята. На слънце температурната разлика в кабината доближи 14 градуса по Целзий, макар че съгласно SolCold може да е повече.

Смята се, че филмът може да понижи температурата с 20-70 %. В същото време в кола, която е на сянка и няма SolCold покритие, ще бъде по-горещо, в сравнение с в такава, която е с иновационното фолио и изложена на жаркото слънце. Въпреки че е мъчно да се планува по кое време технологията ще бъде употребена в серийните коли, Volkswagen към този момент даде обещание да я употребява в една от бъдещите си концепции. С огромна убеденост можем да кажем, че приказваме за електромобил.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР